گزارش وبینار ناظر حرفه ای ساختمان تیرماه 1402
وبینار ناظر حرفه ای ساختمان در تاریخ 29 تیرماه 1402 با سخنرانی اساتید محترم آقای مهندس سید احمد مدینه ای و خانم مهندس طباطبایی توسط موسسه خانه عمران برگزار شد. وبینار با استقبال خوبی از طرف مخاطبان روبرو شد و از شهرهای مختلف کشور در این رویداد حاضر شدند .
در ابتدای جلسه پس از معرفی سوابق استاد مدینه ای ایشان بحث نظارت و چالش های حقوقی آن را مطرح کردند. طبق صحبت های ایشان نظارت در حیطه ساخت و ساز شهری به ناظران مربوط است نه پروژه های عمرانی. به اعتقاد ایشان ارکان پروژه عیارتند از : ناظر -مالک و مجری .و مسئولیت ناظران نه تنها در زمان ساخت بلکه تا زمانی که از ساختمان بهره برداری صورت میگیرد ادامه دارد. مسئولیت ناظران به 4 بخش مدنی، کیفری، حرفه ای و اخلاقی تقسیم می شود.
به گفته ایشان مجازات مهندسان متخلف از حبس و پرداخت دیه تا تعلیق و ابطال پروانه امکان پذیر است اما بحث ابطال و تعلیق پروانه برای مهندسان بسیار سخت و سنگین بوده و از لحاظ روانی مشکلات زیادی برایشان ایجاد می نماید.
در ادامه ایشان به اقدامات و وظایف مهندسان ناظر اشاره کردند که وظیفه ناظر دادن ابلاغ و اخطار است اما باید بداند چه را کی کجا چگونه و چندبار به چه کسی گزارش کند . پس مهم ترین کار یک ناظر مستند سازی می باشد.
یک ناظر کار بلد در کنار نقشه خوانی و اطلاعات فنی باید مهارت اخطار نویسی و گزارش نویسی بلد باشد .در ادامه یک نمونه پروژه اسکلت فولادی نمایش داده شده و بخشی از اشکالات جوشکاری و نحوه نگارش اخطار و گزارش آموزش داده شد.
در بخشی از صحبت های ایشان بحث زلزله اخیر ترکیه و حوادث مشابه در ایران و سراسر جهان مطرح شد .علل این پیشامد تلخ و راه های پیشگیری و کاهش تلفات مورد بررسی قرار گرفت.
وظیفه اصلی ناظران پیشگیری از بروز حوادث است نه فقط مستندسازی جهت تبرئه شدن
مهندس سید احمد مدینه ای
در بخش پایانی صحبت های ایشان بحث مهم و حیاتی ایمنی مطرح شد . به گفته ایشان نظم کارگاهی، عدم استفاده از کارگران کم تجربه در بخش های پرخطر کارگاه، مراقبت و پیشگیری از حوادث سقوط و پرتاب و از همه مهمتر آموزش کارگاهی مهم ترین نکات در داشتن کارگاه امن می باشد .
سخن نهایی: مستمرا آموزش ببینید و کسب تجربه کنید تا موفق باشید
مهندس سید احمد مدینه ای
در ادامه وبینار استاد مدینه ای به سوالات حاضرین پاسخ دادند سپس در بخش دوم وبینار خانم مهندس طباطبایی مسائل مربوط به صدور پروانه، راه اندازی کارتابل نظام مهندسی، طریقه استفاده از سامانه های پر کاربرد از جمله سپامک و پاسمک را توضیح دادند .
ایشان در ادامه از راههای مختلف استفاده از پروانه نظام مهندسی صحبت کردند و مباحث مربوط به تعرفه ها و حق الزحمه ناظران مطرح شد. در پاسخ به سوال مخاطبان ایشان بحث حقوقی کردن پروانه را هم مختصرا توضیح دادند.
در ادامه استاد طباطبایی منابع موجود برای شناسایی شرح وظایف ناظران را معرفی کردند و در پایان به بررسی چند مورد اشکال رایج اجرایی در حیطه معماری پرداختند.
پس از اینکه خانم مهندس طباطبایی به پرسشهای مخاطبان پاسخ دادند مراسم قرعه کشی توسط آقای مهندس ثابت مجری برگزاری وبینار صورت گرفت و از بین حاضرین در وبینار به 7 نفر از حضار تخفیف ویژه جهت حضور در دوره ناظر حرفه ای ساختمان اهدا شد .
جلسه با معرفی دوره آموزشی گام به گام تا نظارت حرفه ای ساختمان توسط همکاران خانه عمران به پایان رسید.
لینک اطلاعات و سرفصلهای دوره جامع گام به گام تا نظارت حرفه ای ساختمان 👇🏻
دیدگاهتان را بنویسید