رستم قاسمی چگونه کاندیدای وزارت راه و شهرسازی شد؟
پس از طرح اسامی مختلف به عنوان وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم سرانجام «رستم قاسمی» وزیر نفت دولت احمدی نژاد به عنوان وزیر پیشنهادی این وزارتخانه حساس معرفی شد.
تمرکز وعدههای رییس جمهور منتخب بر بحثهای اقتصادی و بخصوص مسکن باعث شد تا در روزهای منتهی به اعلام اسامی کابینه به مجلس، حجم فراوانی از اخبار رسانهها به این مساله اختصاص یابد. بخشی از این اخبار نیز به اسامی گزینههای وزارت اختصاص داشت.
به گزارش روابط عمومی خانه عمران، روز سه شنبه ۱۹ مرداد خبرگزاری ایسنا از علی نیکزاد، محمد اسلامی و سعید محمد به عنوان کاندیداهای این وزارتخانه نام برد. در مطلب ایسنا اشاره شده بود علی نیکزاد (وزیر مسکن دولت دهم) ترجیح میدهد محمد اسلامی در سمت خود باقی بماند و از او حمایت هم کرده زیرا با رکود حاکم بر بخش مسکن، نیکزاد تمایل چندانی به پذیرش این سمت ندارد اما به دلیل مخالفت یکی از ارکان دولت سیزدهم با محمد اسلامی، نام او از این فهرست خط خورد. البته تا روز چهارشنبه نیز اسلامی همچنان امیدوار به حضور در ترکیب دولت سیزدهم بود و حتی خبرنگاران را نیز به سازمان خود دعوت کرده بود اما در نهایت نام رستم قاسمی برای این مسوولیت اعلام شد. او متولد سال ۱۳۴۳ لامرد کارشناسی ارشد مهندسی عمران از دانشگاه امیرکبیر و عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) است. فرمانده مهندسی نیروی دریایی سپاه، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص)، عضو هیئت مدیره سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران،مدیرعامل شرکت قطارهای شهری کشور، عضو اتاق بازرگانی ایران، وزیر نفت دولت دهم، عضو هیأت عامل بانک مرکزی، ریاست اوپک و عضو هیأت عامل صندوق توسعه ملی از جمله سوابق وی است.
چالش وزیر پیش رو
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه با طرح مسکوت ماندن طرح جداسازی بخش ساختمان و شهرسازی از وزارت راه و شهرسازی که از سوی رییس جمهور به مجلس پیشنهاد شده بود هم مخالفت کردند و حالا وزیر راه و شهرسازی پس از دریافت رای اعتماد از مجلس و استقرار میتواند لایحهای در این خصوص به مجلس ارائه کند.
نمایندگانی که طرفدار جداسازی بخش ساختمان و شهرسازی از وزارت راه هستند معتقدند در دولت قبل بخش مسکن کاملا تعطیل بوده و در حال حاضر برای اجرای مصوبه مجلس که دولت را مکلف به ساخت سالانه یک میلیون مسکن میکند، وزارت راه و شهرسازی نمیتواند عملکرد موفقی داشته باشد و باید بخش مسکن و شهرسازی از این وزارتخانه تفکیک شود تا هم برنامه ساخت سالی یک میلیون مسکن محقق شود، هم برای حدود 7 میلیون مستاجر برنامه ریزی صورت گیرد و هم سه هزار شهر بلاتکلیف مانده و طرح تفصیلی طی 20 سال گذشته به نتیجه برسد.
بخش تکمیلی: وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
با سلام متاسفانه وزیری دیگر بی برنامه در راه است معمولا در رزومه افراد پست هایی که قبلا اشغال کرده بودند جزوی از افتخارات میباشد ولی در واقع آنچه بعنوان رزومه مهم است نمره ای است که از اشغال آن پست میگیریم و قطعا وزیر سابق نفت احمدی نژاد نمره قابل قبولی از آن وزارت ندارد و تازه برای پست جدید هم برنامه ای ارائه نکرده پس وای به حال مسکن….