از قلب دوره آموزش جامع معماری داخلی خانه عمران (قسمت دوم)
از قلب دوره آموزش جامع معماری داخلی خانه عمران
قسمت دوم - به روایت دانش پژوه گرامی (خانم مهسا مقاری)
دومین جلسه از بخش نکات اجرایی و متریالشناسی دوره آموزشی مهارتمحور “طراحی، مدلسازی و اجرا در معماری و دکوراسیون داخلی (معماری داخلی)” در روز یکشنبه مورخ 19 فروردینماه سال 1403 و بصورت حضوری در محل موسسه تحقیق و توسعه خانه عمران برگزار گردید.
لزوم دید اجرایی در معماری داخلی
بصورت کلی و با توجه به تشریح سرفصلهای بخش مذکور از دوره معماری داخلی توسط مدرس (مهندس علیرضا حسینی)، مطالب آموزشی به گونهای برنامهریزی شدهاست که دانشپژوهان بتوانند با کسب دید اجرایی لازم، طراحی داخلی خود را منطبق بر اصول، شرایط موجود و استانداردهای اجرایی مقتضی انجامداده و علاوه بر آن با شناخت فرآیندها و نکات اجرایی مربوطه، قابلیت نظارت بر نحوه اجرا و کنترل الزامات فنی مورد نیاز را نیز داشتهباشند. بدینترتیب دانشپژوهان در درجه اول خواهند توانست امکان اجرای آنچه که در قالب نقشههای فاز دو عنوانشده است را ارزیابیکنند (کنترلهای اولیه لازم در خصوص نقشههای ابلاغی) و سپس فرآیند اجرا را به درستی و در نهایت دقت و با رعایت کیفیت لازم به سرانجام رسانند. بنابراین با پیادهسازی اطلاعات بدستآمده از این بخش از دوره، خطاهای اجرایی به حداقل ممکن کاهش خواهد یافت و از واردآمدن ضرر و زیان به کارفرما (که میتواند محل شکلگیری اختلافات فیمابین کارفرما و پیمانکار باشد) جلوگیری خواهد شد.
عملیات عایق کاری و نازک کاری در معماری داخلی
در این جلسه موضوعات عایقبندی و شیببندی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.با توجه به توضیحات ارائهشده توسط مدرس، میتوان گفت مجموعه عملیاتی که موجب تسطیح سطح ناهموار، محافظت از دیوار و سقف در برابر رطوبت و سایر عواملی که میتوانند موجب فرسودگی آن شود، عایقبندی (اندودکاری) نامیده میشود. در واقع بعد از اجرای آجرچینی (که در جلسه قبل به تفصیل در مورد آن صحبتشد)، برای محافظت از دیوار و نیز زیباسازی آن، عملیات اندودکشی با مصالح مقاوم (نظیر سیمان و گچ) و با روشهای متفاوتی (مانند اندود سیمانی تختهمالهای، اندود سیمانی چکشی، اندود سیمانی آبساب، اندود سیمانی تگرگی، اندودهای گچی و غیره) به اجرا در میآید؛ که ویژگیها، شرایط استفاده و نکات اجرایی هرکدام از روشهای مذکور با نمایش تصاویر و دیتیلهای اجرایی مربوطه تشریحگردید.
فرم مهمان دوره معماری داخلی
در ادامه عایقکاری رطوبتی با قیر و گونی تدریس و ضوابط اجرایی آن (مانند ممنوعیت عایقکاری در هنگام بارندگی و یا میزان رطوبت لازم جهت همپوشانی لایههای عایق و غیره) بررسیشد.
سپس سرفصل شیببندی بررسی و در خصوص مراحل اجرای آن، نحوه کرومبندی، مصالح مورد استفاده، درصد شیب مجاز و ویژگیهای ملات مورد استفاده در آن بصورت کامل بحثشد.
تعریف اصطلاحات کارگاهی مربوطه نظیر ماهیچه سیمانی، معرفی استاندارد شماره 1345-211 تحت عنوان “عایقکاری ساختمان به وسیله قیر” و نیز تفسیر 10 دیتیل اجرایی از دیگر جذابیتهای این جلسه بود.
دیدگاهتان را بنویسید