از قلب دوره آموزش جامع معماری داخلی خانه عمران (قسمت اول)
از قلب دوره آموزش جامع معماری داخلی خانه عمران
قسمت اول - به روایت دانش پژوه گرامی (خانم مهسا مقاری)
اولین جلسه از بخش نکات اجرایی و متریالشناسی دوره آموزشی مهارتمحور “طراحی، مدلسازی و اجرا در معماری و دکوراسیون داخلی (معماری داخلی)” در روز پنجشنبه مورخ 16 فروردینماه سال 1403 و بصورت حضوری در محل موسسه تحقیق و توسعه خانه عمران برگزار گردید.
فضای تعاملی شرکت کنندگان دوره
قبل از شرح مختصر مطالب عنوانشده در جلسه مذکور، میبایست به حضور طیفهای مختلف از جامعه مهندسی در کلاس اشارهکرد؛ این موضوع باعث شکلگیری فضای تعاملی در انتقال مطالب آموزشی و ایجاد امکان شناخت زوایای دید و اولویتهای فکری و کاری هرکدام از نمایندگان گروههای حاضر در کلاس گردید. به نحوی که طوفان فکری حاصل و مدیریت و راهبری استادانه آن توسط مدرس مربوطه (مهندس علیرضا حسینی)، نویدبخش آغاز فصلی جذاب و کاربردی (علیالخصوص برای معماران حاضر در کلاس) بحسابآمد.
فرم مشاوره دوره معماری داخلی
نقش اصول اجرایی معماری داخلی
پس از بررسی اهمیت شناخت اصول اجرایی و ضرورت پایبندی بر آن جهت دستیابی به اهداف تعریفشده از عملیات ساخت و ساز، تدریس مطالب مرتبط با مبحث سفتکاری، با تعریف دیوار به عنوان یک ساختار ممتد، یکپارچه و استوار که ضخامت آن در مقایسه با طول و ارتفاعش نازک میباشد آغاز گردید. سپس تقسیمبندی دیوارها از منظر جنس، محل قرارگیری و سازه بررسیشده و اصطلاحات کارگاهی مربوطه نظیر سهقدی، چارک، کلوک و غیره به همراه ضوابطی که رعایت آن در دیوارچینی الزامیاست بیانگردید.
منابع استاندارد و حاکم بر ساخت اجزای غیرسازه ای
عمده زمان آموزش در جلسه مذکور به بیان انواع اجزای غیر سازهای معماری (دیوار خارجی، دیوار داخلی، راهپله، سقف کاذب، والپست و غیره) و نیز تشریح فلسفه استفاده از والپست، دیتیلهای اجرایی و سایر نکات تجربی در اجرای آن اختصاصیافت. عملیات اجرایی کرسیچینی نیز با شرح نکات اجرایی در نظر گرفتهشده برای آن در مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان (مانند حداقل عرض، ویژگی ملات مورد استفاده در آن و غیره) بررسیگردید
جهت فهم دقیق و بررسی جامع موضوع پیشگفته، پیوست ششم ویرایش چهارم آییننامه 2800 مورد بحث و بررسی قرار گرفت؛ به عنوان مثال چنین عنوانشد که مطابق ضوابط، هرگاه طول آزاد دیوار خارجی بیشتر از 4 متر و ارتفاع آزاد آن بیشتر از 5/3 متر باشد میبایست بهترتیب با استفاده از والپست قائم و افقی از حرکت خارج از صفحه دیوار ممانعت بهعمل آورد.
تعریف جزء به جزء بخشهای مختلف والپست (از اعضای مرتبط تا جزئیات مختلف و الزامات در نظر گرفتهشده برای اتصال آن به دیوار)، همانند میلگرد بستر، شاخک، اتصال تلسکوپی و غیره را میتوان نقطه عطف کلاس در جلسه اول از بخش مذکور دوره معماری داخلی دانست.
لازم به ذکر است آموزش مطالب با نمایش حداقل 50 مورد تصویر و دیتیل اجرایی انجامشد؛ که این موضوع از یکسو برای دانشپژوهانی که فاقد دید اجرایی کافیبوده بسیار مفید و لازم بوده و از سوی دیگر به جذابیت کلاس و اشتیاق دانشپژوهان جهت اهتمام در امر یادگیری مطالب عنوانشده افزود.
دیدگاهتان را بنویسید