ورکشاپ تخصصی طراحی مسیر شغلی من
ورکشاپ تخصصی طراحی مسیر شغلی من
ویژه دانشجویان معماری
در روز چهارشنبه 10 آبان ماه 1402 رویدادی با عنوان “طراحی مسیر شغلی من” ویژه دانشجویان معماری با حضور اساتید مجرب خانه عمران، جناب آقای مهندس ارسلان امینی و سرکار خانم مهندس ساناز عزتی تبار در دانشکده معماری دانشگاه سوره برگزار گردید.
از مباحث مطرح شده در این رویداد 3 ساعته میتوان به خود شناسی و تاثیر آن در انتخاب حوزه شغلی، محیط شناسی، گرایشهای مختلف شغلی و نحوهی انتخاب فیلد مناسب در رشته معماری، چگونگی برنامهریزی دقیق و طرح یک مسیر شغلی اشاره کرد. همچنین در این رویداد راجع به ابعاد گسترده شغلی در رشته معماری صحبت شد که حقیقتا کمتر رشته ای قابلیت این حجم از شغلهای مختلف و مرتبط را میتواند در اختیار داشته باشد.
هر معمار طیف وسیعی از مشاغل: طراحی و دفتری، اجرایی و کارگاهی، هنری، تبلیغاتی، مارکتینگ و بازرگانی و… را میتواند انتخاب و در آن فعالیت کند. همینطور از لحاظ اخذ صلاحیتهای قانونی و دریافت پروانه نظام مهندسی برای ورود به حوزه طراحی، نظارت و اجرای ساخت و سازهای شهری هم میتواند با شرکت در آزمونهای نظام مهندسی و قبولی در آنها صاحب صلاحیت از وزارت مسکن و شهرسازی شده و در این خصوص هم مشغول به فعالیت شود.
ارزیابی شایستگی شغلی (4C) و طراحی مسیر
برای طراحی مسیر شغلی، ابتدا باید به خود شناسی و مفهوم شایستگی پرداخت که برحسب شناسایی دقیق توانمندیها، نقاط قوت، نقطه ضعفها، مهارتهای قابل توسعه، مهارتهای توسعه یافته و ارزشهای شغلی هر شخص بتوان مسیر شغلی دقیقتر و مشخصتری را طرح ریزی کرد تا این مسیر با علایق و استعدادهای شخص در یک راستا قرار گیرد و تضمینکننده دوام فرد در حوزه مربوطه در صنعت ساختمانسازی باشد. از دیگر موارد مورد بررسی در این رویداد میتوان به گرایشهای مختلف شغلی در حوزه ساختمان بالاخص شغلهای مربوط به شاخه معماری اشاره کرد که با توجه به نیاز بازار و میزان تقاضا کارفرما در سال جاری در هر حوزه شغلی مربوطه می تواند در مسیر شغلی پیشنهادی هر فرد تاثیر گذار باشد. به این منظور ابتدا ارزیابیهای مشخص در حوزه منابع انسانی و روانشناسی صنعتی صورت می گیرد که در آن دانشجویان با توجه به تیپ شخصیتی و علایق خود به سوالاتی که طبق استانداردهای روانشناسی صنعتی مطرح شده، پاسخ دهند. سپس براساس خروجی تواناییها و مهارتهای فردی و نتایج ارزیابی و مواردی که پیش تر ارائه شد مسیری برای 5 سال آینده افراد طرح میشود که این مسیر بر مبنای مهارت سنجی و نیاز بازار کار تعریف و طراحی خواهد شد که همه جنبههای مهارتهای فنی، فردی و سازمانی را شامل میشود و در نهایت علاوه بر ورود شخص به حوزه کاری مربوطه میتواند به دوام هر جه بیشتر و ارتقا فرد در کار تاثیر گذار باشد. برای اطلاعات بیشتر در مورد شیوه ارزیابی و گواهینامه 4C کلیک کنید.
شبکه اشتغال صنعت ساختمان
هدف شبکه اشتغال صنعت ساختمان(CJOBS) پرورش افراد متخصص با دانش کافی ، مهارت فنی و فردی لازم و شایسته برای فعالیت در حوزههای مختلف مهندسی در صنعت ساختمانسازی میباشد. زیرا اکنون داشتن مدرک دانشگاهی به تنهایی برای ورود به شغل و داشتن آینده شغلی کافی نیست بلکه دارا بودن مهارت فنی در کنار مهارت های فردی، ملاک اصلی برای ورود و تداوم در مسیر شغلی میباشد. از طرفی یکی از دغدغه های اصلی و مهم دانشجویان یا افراد فارغ التحصیل دانشگاه، یافتن کار مناسب و مرتبط است در این راستا CJOBS پس از آموزش و ارزیابیهای تخصصی در حیطهی فردی و فنی باعث ارتباطسازی بین افراد جویایکار و افراد نیازمند به نیروی متخصص میشود.
داشتن مسیر شغلی شفاف، واضح و بدون ابهام از چالش هایی است که CJOBS درصدد برطرف کردن این مسئله برآمده است و تصویری روشن را برای دانشجویان و افراد جویای کار در حیطه معماری ترسیم خواهد کرد.
به طورکلی میتوان گفت رسالت CJOBS، راهنمایی و حمایت افرادی است که تمایل دارند با صرف کمترین انرژی و هزینه وارد درستترین مسیرشغلی شوند و بدون هدر رفت زمان و با بهره گیری از تجارب افراد متخصص در این حوزه به اهداف خود برسند.
مشاوره اختصاصی و کسب اطلاعات بیشتر در خصوص 4C و CJOBS
تلفن 02184360 داخلی شماره 3
دیدگاهتان را بنویسید