دشت چهل ویلا
دشت چهل ویلا تجربه ای برای رسیدن به یک زندگی بیرونی-درونی در آب و هوای سرد است. اینکه ساکنان با وجود اقلیم سرد کوهستانی، هنگام بارشهای فراوان این منطقه چگونه از مناظر طبیعی و بارش برف و باران در منطقهای امن و دلپذیر لذت ببرند. اتصال فرم پیش آمده در کنسول طبقه فوقانی و تلاقی ساختمان و زمین در بخش همکف به نوعی تجسم طبیعت در آغوش ساختمان است. حالا می توان درون بود، بدون از دست دادن ارتباط حسی، بصری و روانی با بیرون، این فرم مرز بین داخل و خارج برای رسیدن به آزادی بیشتر به زیبایی محو نموده است.
- موقعیت: مُشاء، تهران، ایران
- معماران: دفتر معماری 35-51
- مساحت: 440 متر مربع
- سال: 2019
- عکاس: آرش اختران
- معماران اصلی: حمید عباسلو، عباس یاقوتی، ندا ادیبان راد
منظره زیبای شمال
در ابتدای طراحی با توجه به امتداد زمین در جهت شمال به جنوب (به طول 50 و عرض 20 متر) تصمیم گرفته شده ساختمان را در همان جهت زمین و نزدیک به مرز شمالی قرار داده شود، به منظور بهره مندی از منظره زیبای شمالی…
سپس با ایجاد یک برش مورب در طول ساختمان، نمای شمالی به قلب ساختمان رسانده شده و علاوه بر آن سقفی در فضای باز به سمت حیاط ایجاد شده که امکان حضور فیزیکی انسان در هنگام بارش برف، باران و همچنین امکان حضور فیزیکی انسان را فراهم می کرد. که از گرمای ظهر استفاده کنند (در حالی که از نور مستقیم خورشید محافظت می شوند). ضمناً ساکنین به داخل ساختمان محدود نمی شوند و در فصول سرد می توانند از قسمت بزرگ تری از حیاط استفاده کنند.
دیواره سنگی ضخیم در پشت
در قسمت جنوبی ساختمان، با ایجاد یک محفظه شیشه ای با دیواره سنگی ضخیم در پشت (دیوار جاذب نور خورشید به سبک پروفسور Félix Trombe) و چند دهانه در بالا و پایین آن، می توان انرژی حرارتی تابش شده در طول روز را ذخیره کرد و برای گرمایش ساختمان در ساعات شب استفاده کرد.
در نهایت با صرف نظر کردن از ارتباط پلکانی رمپ های ارتباطی مناسبی برای مسیرهای دسترسی افقی و عمودی ایجاد شدند تا حرکات نرم و راحت تری را در سرتاسر ساختمان فراهم کنند و احساس آزادی را افزایش دهند.
منبع: archdaily
دیدگاهتان را بنویسید