بیست و یک میلیون خانواده ایرانی به سامانه املاک اعتماد نکردند
با وجود هشدارهای مسوولان و اطلاع رسانیهای گسترده صورت گرفته درخصوص لزوم ثبت نام در سامانه املاک و اسکان، فقط چهار و نیم میلیون خانواده ایرانی در این سامانه ثبت نام کردند و بیست و یک میلیون نفر ترجیح دادند اطلاعات خود را در این سامانه ثبت نکنند.
به گزارش ایسنا، اطلاعات هویتی ۲۶ میلیون خانوار در سامانه املاک و اسکان حکایت از آن دارد که تا کنون ۴.۵ میلیون نفر در سامانه ثبت نام کردهاند. حالا اگر افراد باقیمانده نسبت به درج اطلاعات
سکونتی اقدام نکنند واحد آنها به عنوان خانه خالی تلقی و مشمول مالیات خواهد شد. این افراد تا پایان مهرماه ۱۴۰۰ فرصت دارند در این سامانه ثبت نام کنند. به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی هدف اصلی از راهاندازی سامانه، نه اعمال مالیات بلکه برنامهریزی برای حوزه مسکن است. اما اگر افراد اطلاعات خود را درج نکنند واحد مسکونیشان به عنوان خانه خالی تلقی و برای اعمال مالیات به سازمان امور مالیاتی معرفی خواهد شد.
ثبت نام در سامانه املاک از از ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ به مدت دو ماه آغاز شد اما همزمانی این موضوع با انتخابات ریاست جمهوری و کرونا باعث شد برخی خانوارها موفق به ثبت اطلاعات خود نشوند به همین دلیل فرصت نام نویسی تا پایان مهرماه تمدید شد. یکی از اهداف قانونگذار از اجرای این طرح اتصال کد ملی اعضای خانوار به کد پستی محل سکونت است.این موضوع میتواند به برنامهریزی کلی کشور کمک کند.
از طرف دیگر قانون ساز و کارهایی را در نظر گرفته است. یکی اینکه تمام معاملات اعم از رسمی و غیررسمی در سامانه ثبت و کد رهگیری دریافت شود. تمام خانوارها اعم از شهری، روستایی، مالک و مستاجر باید حتما محل سکونت و دارایی ملکی خود را ثبت کنند. جزئیات قانون در سامانه املاک و اسکان درج شده و هموطنان میتوانند با علم بیشتر اطلاعات خود را ثبت کنند.
بسیاری از خدمات خانوار وابسته به کد یکتا است که توسط سامانه ارائه میشود. بدین ترتیب در صورت ثبت نام نکردن و نداشتن کد یکتا دستگاهها نمیتوانند خدمات خود مثل یارانه، گذرنامه، انشعابات، نقل و انتقال خودرو و … را ارائه دهند.
دیدگاهتان را بنویسید