هیات نیجریهای: استقلال خانه عمران برایمان جالب است
در بازدید هیات نیجریهای از خانه عنوان مطرح شد:
استقلال خانه عمران برایمان جالب است
عصر چهارشنبه «مهامان مایکوسوا مصطفی» مسوول آموزش فنی و حرفهای کشور نیجریه به همراه گروهی از مدیران سازمان فنی و حرفهای کشور از خانه عمران بازدید کرده و با جدیدترین امکانات و فعالیتهای این مجموعه در حوزه آموزش آنلاین از نزدیک آشنا شدند.
خانه عمران مهارت ورود به بازار کار را آموزش میدهد
به گزارش روابط عمومی خانه عمران، در ابتدای این بازدید «بابک اطهری» مدیر آموزش خانه عمران به ارائه توضیحاتی درباره فعالیتهای خانه عمران پرداخت و گفت: «این مجموعه حدواسط بین دانشگاهها و مراکز صنعتی است. بیشتر مخاطبان ما دانشجویان سال آخر یا فارغ التحصیلان دانشگاهها هستند که نیازمند یافتن شغل و حرفه برای خود هستند تا وارد بازار کار شوند. آنها در خانه عمران مهارتهای حرفهای لازم برای حضور در بازار کار را میبینند.
اطهری با اشاره به «آسیب شناسی سیستم آموزشی» و «سطح نیاز جامعه» به عنوان دو محور مورد توجه در طراحی دورههای خانه عمران به تشریح محورهای مختلف فعالیتهای خانه عمران پرداخت و گفت:«بالا بردن سطح امنیت و ایمنی سازههای ساختمانی،ارائه مشاورههای تخصصی توسط افراد خبره،ارائه خدمات در حوزههای متنوع آموزشی، توسعه علوم مهندسی،ارتقاء مهارتهای تخصصی و فردی و در نهایت مبارزه با بیکاری و بالا بردن سطح اشتغال در صنعت ساختمان برخی از مهمترین زمینههای فعالیت این مجموعه است.
اطهری با اشاره به آموزش هفتاد هزار مهندس و متخصص در حوزه صنعت ساختمان طی شش میلیون نفر ساعت آموزش طی بیست و دو سال گذشته گفت: «خانه عمران افتخار دارد که طی این مدت با بیش از چهار هزار شرکت مراوده و ارتباط کاری داشته و به حدود هزار مجموعه خدمات آموزشی و مشاورهای ارائه کرده است. در کمیته علمی این مجموعه بیش از چهارصد متخصص در صنعت ساختمان فعالیت دارند.»
اطهری سپس به تشریح چارت سازمان پرداخت و فعالیتهای خانه عمران را در حوزه مهارتهای فنی،مهارتهای مدیریتی و مهارتهای فردی دسته بندی کرد و گفت: «آموزشی که از طریق خانه عمران ارائه میشود در نهایت به گرفتن یک شغل توسط یک دانش پژوه منجر میگردد.در واقع ما فاصله آموزش دانشگاهی با صنعت را پُر میکنیم زیرا پیشرفت و توسعه آموزشهای آکادمیک با پیشرفت صنعت یک سرعت برابر ندارد.»
هم کارشناس تربیت میکنیم هم کارآفرین
در ادامه این جلسه حمید ادیبی مدیرعامل خانه عمران در تشریح فعالیتهای صورت گرفته توسط این مجموعه،خانه عمران را به پُلی میان دانشجویان و مهندسان تشبیه کرد و گفت:«ما به هر دو این گروهها خدمات ارائه میدهیم و خدماتی هم برای مشاوره و استعداد یابی داریم.»
وی سپس به تشریح دو نوع رویکرد این سازمان پرداخت و گفت:«خانه عمران اقدام به تربیت دو نوع نیرو میکند. یک گروه کارشناسانی هستند که با نگاه تخصصی منابع انسانی تربیت میشوند و یک گروه دیگر نیز افرادی هستند که کار آفرین هستند و میتوانند به تنهایی شغل ایجاد کنند.در یک کلام این مجموعه از دوره دانشجویی تا بازنشستگی به افراد خدمات آموزشی ارائه میکند و در تمامی حوزههای مدیریتی،تخصصی و ستادی عوامل انسانی را تربیت و به صنعت معرفی مینماید.»
در ادامه این جلسه «مهامان مایکاسوا مصطفی » ضمن ابراز خوشحالی از دامنه فعالیتهای گسترده این مجموعه گفت: «برای من خوشحال کننده است که یک بخش خصوصی چنین فعالیت گستردهای را انجام داده اما آیا شما در حال حاضر یا در ابتدای شروع فعالیتهای خود کمک و حمایتی از دولت دریافت کردید؟»
حمید ادیبی مدیرعامل خانه عمران با بیان این مطلب که «تمامی آنچه در خانه عمران مشاهده میکنید حاصل فعالیت خودمان بوده» گفت: «در این سالهاهیچ کمکی از دولت دریافت نکردیم و از ابتدا روی پای خودمان ایستادیم.من شخصا در صنعت ساختمان بودم که نیاز به وجود چنین مجموعهای را تشخیص دادم و در طول این سالها راهکارهای زیادی داشتیم که این بیزینس معنادار شده و به این نقطه رسیده است. البته شروع کار ما با امکانات گسترده نبود و ما کار خود را از یک محل کوچک آغاز کردیم.»
مصطفی ضمن تمجید از فعالیت خانه عمران،پیوند زدن صنعت به دانشگاه را امری قابل تامل دانست.
در ادامه ادیبی نیز فعالیت خانه عمران را یک اکوسیستم دانست که قرار است به همه سطوح پاسخ دهد و به همین دلیل در آن همه چیز در سطحی غنی دیده شده است.
مصطفی سپس به طرح این سوال پرداخت که آیا برنامه درسی این مرکز توسط دولت تدوین میشود یا خانه عمران خود اقدام به تعریف آن کرده است؟ به گفته وی در نیجریه این موارد توسط دولت تعیین میشود. پاسخ مدیرعامل خانه عمران به این سوال چنین بود:«بر اساس استانداردهای آموزشی مشخصی، خانه عمران خودش برنامهّای درسی را تدوین مینماید.»
تمجید از پویایی جاری در خانه عمران
مصطفی از آموزش هدف محور این مجموعه تمجید کرد و گفت: «یک پویایی خاصی در این مرکز است که دانش پژوهان را از شروع تا پایان همراهی میکند. برایم جالب است که یک مجموعه خصوصی به این سطح از شکوفایی و توانایی رسیده است. در کشور نیجریه اوضاع اینگونه است که حتی درخصوص برخی مدارس و موسسات خصوصی، حقوق پرسنل از سوی دولت پرداخته میشود و این وابستگی به دولت در بخش خصوصی نیز وجود دارد اما استقلال خانه عمران برایم جالب است.»
مصطفی درخصوص همکاری خانه عمران با شرکتی خصوصی در نیجریه نیز راهکار خواست که اطهری عنوان کرد: «رسالت ما توسعه آموزش است و باعث افتخار است که بتوانیم در این زمینه فعالیتی داشته باشیم.ما بیشتر معلمی میکنیم و دنبال این هستیم که به دانشجویان مطالب و تجربههایمان را منتقل کنیم.»
مصطفی نیز با بیان این مطلب که «ساختار آموزشی نیجریه به سمت فنی شدن میرود» ابراز امیدواری کرد تجربه خانه عمران بتواند در سیستم آموزشی این کشور مفید واقع شود.
در پایان این جلسه میهمانان از بخشهای مختلف خانه عمران، کلاسهای آنلاین و حضوری در حال برگزاری و فضاهای آموزشی بازدید کردند.
دیدگاهتان را بنویسید