بوستان هرندی هنوز ضرباهنگ زندگی را نگرفته است
با وجود اطلاع رسانی رسمی شهردار تهران درباره افتتاح بوستان زندگی درمحله هرندی تهران، مشاهدههای میدانی خانه عمران حاکی است این بوستان هنوز برای استفاده مردم آماده نیست.
پیروز حناچی شهردار تهران روز دوشنبه 29 مهرماه در صفحه شخصی خود در توییتر، از افتتاح بوستان زندگی در محله هرندی خبر داد. محلهای که تهرانیها آن را با نام قدیم دروازه غار میشناسند و در سالهای اخیر به واسطه تجمع معتادان و همچنین فضاهای جرم خیز در نزد مردم شهرت داشته و اصطلاحا جزو محدودههای پُرخطر بوده است.همچنین این محدوده به واسطه سکونت خانوادههای کم بضاعت ایرانی و مهاجران خارجی، همواره جز مناطق هدف نهادهای خیریه بوده است.
راه اندازی فضاهای عمومی همچون بوستان زندگی در چنین مناطقی میتواند به تغییر بافت فرهنگی و اجتماعی و ایجاد شرایطی بهتر برای سکونت اهالی منجر شود. روز سه شنبه سیام مهرماه وقتی یکی از همکاران خانه عمران به پارک مذکور مراجعه کرد، با درهای بسته مواجه شد! کارگران همچنان مشغول کار بودند تا این مکان را برای استفاده شهروندان آماده کنند، فعالیتی که به گفته اهالی تا هفته آینده ادامه خواهد داشت تا پارک مذکور پس از تحویل از سوی پیمانکار، در هفته پیش رو شاید برای استفاده اهالی بازگشایی شود.
بوستان زندگی فضایی محصور در میان دیوارهای بلندی با ترکیب سنگ و میلههای آهنی است. همچنین در حاشیه این پارک، بافت های قدیمی فراوانی وجود دارد که بخشی از آن داخل پارک قرار گرفته ولی از نظر منظر معماری،عدم تطابق آن با معماری پارک باعث شده تا اهالی با چشم اندازی نازیبا مواجه شوند. همچنین در ضلع شرقی پارک، بافت فرسودهای شامل چند باب قهوه خانه،گاراژ، نانوایی و… به چشم میخورد که تملک نشده و محدوده مذکور محل تجمع افراد بیکار و معتاد است که قطعا بهره برداری خانوادهها از این مکان را با چالش مواجه میکند. همچنین به واسطه حضور معتادان متجاهر در این محدوده نیاز به اقدامات جدی جهت تامین امنیت اهالی در این پارک است. در روز مراجعه همکار ما، در محدوده قدیمی پارک تعداد قابل توجهی از عزیزان معتاد! در میان بوتهها و درختان در حال بهره برداری تمام و کمال از پارک بودند که قطعا سرایت این مسئله به پارک جدید،استفاده از آن را برای اهالی و دیگر بهره برداران غیرمعتاد، غیرممکن خواهد کرد و باید درخصوص آن چارهای جدی اندیشیده شود.
مجاورت ایستگاه تفکیک زباله با این پارک نیز از دیگر چالشهای فضای مذکور است. نکته قابل ذکر دیگر، وجود بافتهای فرسوده متعدد در ضلع جنوبی و منتهی به خیابان شوش این پارک است که عملا بخش عمدهای از چشم انداز پارک را کور کرده و تاثیری بر جلوه تصویر خیابان غیر زیبای شوش ندارد.
خانه عمران به زودی در گزارشی تکمیلی، این پارک را مورد بررسی دقیقتر قرار خواهد داد.
دیدگاهتان را بنویسید