18:00
چهارشنبه - 1403/11/17
21:00
چهارشنبه - 1403/11/17
این رویداد به صورت آنلاین و روی بستر Skyroom برگزار میشود.
راه ورود به دنیای بازار کار
همواره ورود به بازار کار برای دانشجویان و فارغ التحصیلان عمران و معماری همراه با چالش بوده و هست و به یکی از دغدغه های اصلی تبدیل شده است.
اگر برای ورود به بازار کار با چالش مواجه شده اید یا حتی اگر هنوز نقش تان را برای حضور در صنعت ساختمان انتخاب نکرده اید، در یک وبینار 3 ساعته راه تضمینی ورود به بازار کار و رسیدن به شغل تضمینی را به شما آموزش می دهیم.
تا کنون 31 دوره ورکشاپ مسیر شغلی به همت دپارتمان تخصصی مشاغل صنعت ساختمان موسوم به Cjobs در محل هلدینگ خانه عمران برگزار شده است که آخرین مورد آن به تاریخ ۱۶ اسفند ماه سال ۱۴۰۲ بازمیگردد. این رویداد همواره با استقبال چشم گیر مخاطبان همراه بوده است و آخرین دوره آن نیز از این قاعده مستثنی نبود. در ابتدای این ورکشاپ یک کلیپ آموزشی پخش شد و نکات قابل توجهی در خصوص مسیر شغلی موفق را به حاضرین ارائه شد؛ در ادامه به بررسی آگهی های شغلی و آنالیز و مقایسه آنها در سایتهای کاریابی پرداخته شد. در بخش های بعدی سخنرانان متخصص و با تجربه در حوزه مشاغل صنعت ساختمان و روانشناسی شغلی، توضیحات ارزشمندی در خصوص الزامات تخصصی شایستگی شغلی از حیث شخصیتی و دانشی ارائه دادند. هدف اصلی برگزاری این سلسله سمینارها ارائه بینش نوینی در خصوص آینده شغلی طبق تیپ شخصیتی و مسیر های رشد پیش بینی شده به شرکت کنندگان است
بررسی شرایط بازار کار
در این سمینار برای شروع به اطلاعاتی که از پایش سایت های کاریابی قریب به دو ماه بدست آمده بود، پرداختیم و مطالبی در خصوص فراوانی درصد مشاغل درخواستی در صنعت، ارائه شد؛ لازم به ذکر است که تمرکز اصلی ما روی رشته های عمران، معماری و مشاغل میان رشته ای مانند بازاریابی و فروش ، دیجیتال مارکتینگ و … بود .
به عنوان مثال:
- ۳۱ درصد از مشاغل سایت های کاریابی مربوط به حوزه دفتر فنی بود ( چه در خصوص رشته عمران و چه رشته معماری بیشترین تقاضا را داشته است.)
- مشاغل اجرایی ۲۳ درصد از کل را به خود اختصاص داده بود.
نکته جالب دیگر این بود که برخی از کافرمایان لزوما به دنبال افراد با تجربه نبودند و رزومه کاری برایشان اهمیت نداشت.
نیم نگاهی به طول عمر مشاغل
یکی از صنایعی که هیچ وقت از پا در نمیآید و همواره در جریان است، صنعت ساخت و ساز است؛ چرا که این صنعت شغل تولید میکند و همواره پابرجاست اما همگام با زمان معاصر خود نیاز به تغییر و بهینه سازی دارد. ۲۰ الی ۲۳ درصد از اقتصاد ما مستقیم و غیر مستقیم به صنعت عمران و معماری مربوط می شود.باید بپذیریم همسو با تغییرات ما هم باید تغییر کنیم و نقش هوش مصنوعی در توسعه شغلی که انتخاب کردیم را نباید دست کم بگیریم. نسبت به ۳۰ سال گذشته تعدادی مشاغل جدید به وجود آمده اند و تعدادی هم در خطر سقوط هستند؛ لذا توجه به نیاز بازار صنعت ساخت و ساز اهمیت پیدا می کند.
چگونه مسیر شغلی را تشخیص دهیم؟
در یک جمله کار هست، پول هست اما چگونه به این سمت رفتن و کار پیدا کردن اهمیت دارد. باید دید الزامات شغلی چه چیزهایی هستند و ما کدام یک از آنها را داریم؛ به عبارتی دیگر ما چه کسی هستیم و چه توانایی هایی داریم؟ وقتی میخواهید مشغول به کار شوید، باید ببینید در کدام حیطه قصد فعالیت دارید و مسیر رشدتان را از همان ابتدا برای خودتان مشخص نمایید. پس ورود به شغل منوط به مجموعه ای از دانش، توانایی و علایق خود متناسب با وضع بازار کار (وضع موجود و نیاز آینده) می باشد.آیا حضور در مسیر آکادمیک و فارغ التحصیل شدن از دانشگاهها به تنهایی کافیست؟ مسلما خیر
کارفرمایان چه افرادی را استخدام می کنند؟
تصور کنید فردی که میخواهد وارد حوزه اجرا شود، اگر هم دانش فنی و هم مهارت های نرم افزاری داشته باشد و تجربه اجرایی پیدا کند، با گذر زمان نیروی گران قیمتی خواهد شد و قطعا کارفرما مایل به همکاری با چنین شخصی است. کارفرما حاضر است به جای ۳ نیروی تک تخصصص محور یک سرپرست کارگاه استخدام نماید؛ با این شرایط که هم دانش مدیریتی و هم دانش دفتر فنی داشته باشد؛ به بیانی دیگرتوانایی خواندن نقشه ها راداشته باشد، بتواند قیمتها را استعلام کند، متره و صورت وضعیت انجام دهد و بتواند مسائل را رسیدگی و حل نماید. در حال حاضر بسیاری از کارفرمایان به دنبال افراد مولتی تسک میگردند. پس مهارت هایتان را در این راستا باید توسعه دهید؛ به عبارتی دیگر باید تعدد تخصص داشته باشید.
الزامات فعالیت های فریلنسری
در راستای موفقیت شغلی و درآمدی می بایست تبلیغات و بازاریابی را خوب بلد باشید و بتوانید زیرساخت خوبی را ایجاد نمایید. دانش IT در این زمینه برای شما بسیار کمک کننده است. مذاکره و قرارداد نویسی هم از موارد پر اهمیت هستند که توصیه میگردد در کنار دانش تخصصی به آنها هم بپردازید. اگر قصد راه اندازی کسب و کار خودتان را دارید، به شبکه سازی نیاز پیدا می کنید. قوانین ورود به یک فعالیت تخصصی :
- باید از صفر شروع کنید.
- برچسب من میدانم مانع یادگیری میشود .
- باید تشخیص بدهید کدام مسیرهای شغلی، مسیر رشد خوبی دارند که پله پله ارتقاء پیدا کنید.
- برای ارتقاء شغلی باید تجربه کسب نمایید اما هوشمندانه ( بسیاری از افراد سالیان سال در یک نقطه باقی می مانند)
نظر شرکت کننده ها در رویداد گذشته مسیر شغلی
بسته های شغل محور
مشاوران متخصص ما در این سمینارها در خصوص مدل های شایستگی شغلی مشاغل صنعت ساختمان توضیحات کاملی را ارائه میدهند که این مسیرهای توسعه شغلی این حوزه بر اساس شایستگیها، علایق و ویژگیهای شخصیتی افراد مختلف تدوین شدهاند.
- ویژگی های یک شغل خوب چیست و با چه پارامترهای شخصیتی می توانید به آن شغل دست یابید؟
- چگونه باید رزومه بنو یسید؟
- چطور می توانید در مصاحبه قبول شوید؟
- چطور در کارتان تثبیت شوید؟
- چطور توسعه پیدا کنید؟
- و …
یک باور غلط
در ذهن برخی افراد، جهان انگار به گونه ای طراحی شده است که افراد برون گرا نقش پررنگی داشته اند و گویی آدمهای قویتری هستند. همانطور که می دانید افراد درون گرا که بیش از ۳۰ درصد مردم دنیا را تشکیل می دهند، گویی در این ماجرا رتبه ۲ هستند و باید به گونه ای تلاش کنند تا شخصیتشان به برونگرایی بدل گردد. در صورتیکه اینگونه نیست و هر فرد شخصیت خود را دارد و اگر فرد درونگرا بتواند با این ویژگی ارتباط درستی برقرار کند، چه بسا بتواند توانمندتر از یک فرد برونگرا نتیجه بگیرد.
با جدیت بخواهید:
مهم ترین مسئله، خودآگاهی است و یکی از رمزهای اصلی موفقیت این است که بخواهید خودتان را ارائه بدهید تا از دانش فنی شما کمک گرفته شود و حتی اگر می توانید خودتان را تحمیل کنید .باید به انجام یک کار اصرار داشته باشید و بخواهید و نترسید.اغلب ما با ترس هایمان زندگی می کنیم و ترس عامل اصلی تصمیمات ماست.