اولین باری که مجموعه ای از نقشه های ساختمانی را باز کردید، فوراً گیج شدید. سپس از خود پرسیدید: «این اعداد و نشانه ها چیستند؟ و چه چیزی را نشان می دهند؟» شرط اول نقشه خوانی آن است که یکدفعه با دیدن نقشه ها کُپ نکنید! این نقشه ها به اندازه خطوط هیروگلیف پیچیده نیستند اما به همان اندازه حاوی پیام های معناداری هستند.
نقشه های ساختمانی مملوء از اعداد، شماره ها، علائم و خطوط هندسی هستند که در یک ترکیب معنادار در کنار هم قرار می گیرند. هدف از ترسیم این نقشه ها، انتقال پیام از ذهن طراح به مجری است. برای فهمیدن اینکه نقشه ها چه پیامی را می رسانند، کسب مهارت و آموزش نقشه خوانی ساختمان و ابنیه یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
هدف از دوره آموزش جامع نقشه خوانی ساختمان و ابنیه
برای هر ساختمان باید مجموعه ای از نقشه ها و مشخصات فنی تهیه شود تا پیمانکار بتواند بر اساس آن، پروژه را به اتمام برساند. تشخیص این مسئله که آیا ساختمان در حین عملیات اجرایی، مطابق با مشخصات برنامه ریزی شده خود پیش می رود یا خیر، نیازمند تسلط کامل مدیران اجرایی پروژه بر نقشه خوانی می باشد.
شما به عنوان مهندس یا مدیر پروژه، با نقشه خوانی دقیق می توانید علاوه بر اجرای صحیح ساختمان، از عواقب مالی ناشی از مشکلات اجرایی نیز جلوگیری کنید؛ چراکه اگر علامتی در نقشه به اشتباه درک شود، ممکن است به پروژه، پایان کار داده نشود و برای دریافت پایان کار، هزینه های هنگفتی جهت انجام تعمیرات لازم در راستای اجرای منطبق بر نقشه، به مالک تحمیل شود. بنابراین، آموزش نیروهای کارآزموده برای نقشه خوانی ساختمان امری ضروری است.
ضرورت شرکت در دوره آموزش صفر تا صد نقشه خوانی ساختمان
آیا شما یک سازنده هستید؟ در حوزه پیمانکاری کار می کنید؟ یک مهندس هستید که مسئولیت اجرایی پروژه های ساختمانی را بر عهده دارد یا به عنوان نیرویی موثر در دفتر فنی فعالیت می کند؟ در هر صورت، شما باید بتوانید از پَس نقشه های ساختمان برآیید. اگر مهارت نقشه خوانی ندارید، از نظر کسانی که در حوزه ساخت و ساز فعال هستند، فردی بی سواد شناخته می شوید، حال اگر مدرک مهندسی هم داشته باشید! دلیل این موضوع آن است که نقشه عبارت است از زبان فنی مشترک بین مهندسان. بنابراین برای فعالیت در هر حوزه ای از صنعت ساختمان و همچنین ایجاد امکان برقراری ارتباط فنی موثر بین خود و سایر افراد حاضر در پروژه، اعم از تیم مهندسی و پیمانکاران، می بایست تسلط کافی بر مهارت نقشه خوانی و استخراج تمام اطلاعات و جزئیات موجود در نقشه ها را داشته باشیم.
عدم قرائت صحیح نقشه های ساختمانی می تواند خطرات جبران ناپذیری را برای افراد و پروژه های ساختمانی به همراه داشته باشد. این مهم باعث می شود تا پروژه ها از برنامه زمانی خود دور شوند و در اثر آن، زیان های اقتصادی به همراه داشته باشند.
در هر کدام از ارکان پروژه (کارفرما، مشاور و پیمانکار) که فعالیت دارید:اگر کارشناس اجرا هستید تا زمانی که نتوانید خواسته طراح سازه را (که در قالب نقشه به شما ابلاغ می شود) بصورت دقیق و کامل درک کنید، قطعاً در پیاده سازی نقشه و اجرای صحیح سازه مشکل خواهید داشت.
اگر کارشناس دفتر فنی هستید برای اندازه گیری مقادیر کار که پیش نیاز فعالیت هایی همچون تهیه صورت وضعیت، برنامه ریزی و کنترل پروژه و … می باشد، می بایست تسلط کاملی روی نقشهها داشته باشید. گاهی نداشتن توان درک کامل جزئیات یک نقشه می تواند شما را از جایگاه یک مترور حرفه ای دور کند. اگر کار نظارت انجام می دهید می بایست تسلط کامل روی تمامی جزئیات موجود در نقشه های مصوب داشته باشید تا بتوانید میزان تطابق خواسته های طراح سازه را با آنچه که اجرا شده است کنترل کنید.
مزایای شرکت در دوره آموزش نقشه خوانی ساختمان
موقعیت شغلی شما به طور مستقیم با اجرای بنا در ارتباط است؛ بنابراین دانستن چگونگی نقشه خوانی ساختمان مهارتی حیاتی محسوب می شود. اگر بتوانید همۀ علائم نقشه ها را بفهمید و ارتباط بین آنها را درک کنید، عملاً توانسته اید در حرفه خود پیشرفت کنید. این به معنای به دست آوردن موقعیت های شغلی بهتر و از همه مهتر، افزایش اعتماد به نفس در شما می باشد.
توانایی نقشه خوانی ساختمان نه تنها ارزش شما را نزد کارفرمای پروژه افزایش می دهد، بلکه باعث می شود در خاطر دیگران نیز فردی متخصص و با اعتماد نشان داده شوید. کسب مهارت در نقشه خوانی به شما کمک می کند تا در توسعه فردی خود کوشا باشید. این به معنای بهبود تعاملات شما با دیگران و فهمیدن ادبیات و زبان کارگاهی است.
یکی دیگر از فواید دوره آموزش نقشه خوانی ساختمان، تدریس بیش از 50 شیت نقشه در حوزه سازه و معماری است. در کلاس های آموزشی به طور جامع درباره تک تک علائم نقشه خوانی، پلان ها، برش ها و دیتیل های ساختمانی بحث می شود. این دوره آموزشی دربرگیرنده مجموعه ای از مزایای مختلف برای کلیه علاقه مندان به حوزه ساخت و ساز است. همچنین نقشه خوانی ساختمان به زبان ساده ارائه می شود.
در این دوره علاوه بر تسلط روی تمام جزئیات نقشه های سازه و معماری، دستاورد های دیگری نیز خواهید داشت که عبارتند از:
الف) توانایی کنترل کردن صحت نقشه
ب) آشنایی با نقشه های استاندارد؛ به بیان دیگر شما از استاندارد ها و میزان جزئیاتی که می بایست از طرف طراح سازه در اختیار شما قرار گیرد مطلع می شوید، بنابراین می توانید در فعالیت حرفه ای خود، کسورات و مشکلات فنی نقشه ها را به سرعت تشخیص دهید.
ج) شناخت نکات آئین نامهای مانند:
- ضوابط موجود در ارتباط با طول همپوشانی و طول بعد از خم آرماتورها
- لزوم یکسان بودن تراز ارتفاعی روی فونداسیون و شناژها
- ممنوعیت استفاده از تیر لانه زنبوری به عنوان تیرهای اصلی سازه
و سایر نکات فنی و کاربردی حین اجرای نقشه های اجرایی ساختمانی
د) آشنایی با تعریف فنی نکات و مفاهیم پرکاربرد در حوزه مهندسی همانند سازه، بتن، قالب، طرح اختلاط، عیار بتن، فولاد، ملات، بام و … که قطعاً دانستن این تعاریف و استفاده از آن ها در محیط کارگاه نشان دهنده پختگی و تسلط ما روی مفاهیم خواهد بود.
ه) آشنایی با اصطلاحات کارگاهی همچون ژوئن، رایزر، ورق کلهگاوی، فلاشینگ کردن، سنگ ازاره، هرهچینی و …
سرفصل دوره آموزش نقشه خوانی ابنیه
- نقشه های سازه
• پلان فونداسیون، مقاطع و جزئیات
• دیوار برشی و حائل
• پلان تیرریزی طبقات و جزئیات تیرها
• سقف های سازه ای (سقف تیرچه بلوک، انواع دال های تخت، کامپوزیت، عرشه فولادی و دالهای مجوف (وافل))
• پلان ستون گذاری به همراه جزئیات اجرایی
• پلان بادبندها به همراه جزئیات بادبندها
• اتصالات بین اعضای تشکیل دهنده سازه - نقشه های معماری
- تعریف فاز صفر پروژه معماری
- تعریف فاز یک پروژه معماری
- شرح پلان محوطه
- شرح نقشه ی پلانهای اندازه گذاری از زیرزمین تا بام علائم و نشانه های موجود و مورد نیازدر نقشه
- شرح نقشه ی پلانهای مبلمان از زیرزمین تا بام و علائم نشانه های موجود و مورد نیاز در نقش
- شرح نقشه های مقاطع و ضرورت نیاز به ترسیم و آگاهی از مقاطع
- شرح نقشه های نما و ضرورت نیاز به ترسیم و آگاهی از نمای ساختمان
- تعریف نقشه های فاز ۲ معماری
- معرفی و بررسی کامل آلبوم نقشه های فاز ۲ معماری
- شرح پلان های اندازه گذاری در نقشه های فاز ۲ معماری و تفاوت آن با فاز ۱
- شرح پلان های کف سازی
- شرح پلان های سقف کاذب
- شرح پلان ارجاعات
- شرح پلان تیپ درب و پنجره
- شرح نقشه های مقاطع
- شرح نقشه های نما
- تشریح و توضیح نیاز به ترسیم بزرگنمایی در نقشه های فاز ۲ معماری
- بررسی بزرگنمایی ها در نقشه فاز ۲ معماری
- بررسی جزئیات اجرایی در نقشه های فاز ۲ معماری
- نقشه های سازه
نقشه های ساختمانی می توانند بسیار ساده یا پیچیده باشند؛ بنابراین درک نحوه تفسیر آنها برای افزایش دقت در فرآیند اجرای پروژه و نیز داشتن پیش نیاز اولیه جهت متره و برآورد مصالح مورد نیاز برای ساخت آن بسیار مهم است. در دوره آموزش نقشه خوانی ساختمان های متعارف، دو حوزه سازه و معماری برای اسکلت فولادی و بتنی تدریس می شود. نقشه ها در مقیاس های مشخص و به صورت دو بعدی ارائه می شوند. مهمترین موارد در نقشه خوانی، درک علائم، زاویه دید ناظر (پلان یا برش)، جانمایی ها، بررسی جزئیات اجرایی و سازه ای و تحلیل ابعاد و اندازه ها است. در این دوره آموزشی، نحوه نقشه خوانی سازه و معماری ساختمان های متعارف به طور مفصل ارائه می شود.
شیوه تدریس مهندس طاهریان؛ در ابتدای هر مبحث، با رسم اشکال سه بعدی، مفاهیم مربوطه را بصورت کاملاً پایه ای تدریس می کنند و در ادامه، همان مفاهیم روی نقشه های ارائه شده به دانش پژوهان مورد بحث و بررسی قرار گرفته و نکات تکمیلی مربوط به آن موضوع نیز تدریس می شود. در واقع روند کلاس بدین صورت است که ابتدا نقشه های سازه بتنی تدریس می شوند و در مرحله اول تأکید استاد صرفاٌ بر درک ابعاد المان ها (انواع فونداسیون، ستون، تیر، دیوار برشی) از روی نقشه می باشد. در مرحله دوم نقشه خوانی میلگرد ها در المان های سازه بتنی آموزش داده می شود. در این بخش از کلاس، استاد به بحث متره و برآورد هم اشاره می کنند؛ به عنوان مثال حجم بتن مورد نیاز برای ستون ها یا وزن آرماتورهای طولی یک فونداسیون نواری متره می شود. سپس نقشه خوانی سقف های متداول در سازهها (سقف تیرچه بلوک، عرشهفولادی، کامپوزیت، دال بتنی، وافل و …) مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. در انتهای بخش نقشه خوانی سازه نیز، نقشه خوانی المان های سازه فلزی (صفحهستون، ستون، تیر) و اتصالات آن ها تدریس می شود. در ادامه، کلاس وارد نقشه خوانی معماری می شود؛ در این بخش نقشه های مربوط به موضوعاتی همچون پلان معماری، جزئیات کفسازی ها و …، سقف کاذب، رمپ، راه پله و نمای ساختمان بصورت کامل مورد بحث و بررسی قرار می گیرند.
نکات نقشه خوانی ساختمان به زبان ساده
برای یادگیری نقشه خوانی ساختمان باید به چندین نکته مهم زیر توجه داشته باشید:
نقشه خوانی ابنیه را با بخش اطلاعات نقشه شروع کنید!
اطلاعات نقشه اولین قسمتی است که در نقشه ها مشاهده می کنید. به این بخش، کلید نقشه (Key Plane) نیز گفته می شود؛ این قسمت شامل جزئیات مهمی مانند نام پروژه، شماره طرح، تاریخ ترسیم، اطلاعات مربوط به ارکان پروژه و سایر اطلاعات فنی مربوط به آن نقشه است. در ابتدای نقشه ها، فهرست پلان وجود دارد که عبارت است از فهرست مرجعی از تمام نقشه های موجود در کل مجموعه پلان ها
علایم و جزئیات نقشه خوانی ساختمان را درک کنید!
علایم کلید شما برای رمزگشایی و درک نمادهای اساسی در نقشه ها است. به عنوان مثال، نقشه های الکتریکی دارای نمادهایی هستند که جانمایی پریزها را نشان می دهند. نمادهای استاندارد صنعتی برای انواع خاصی از پروژه ها وجود دارند اما برخی از معماران و شرکت های ساختمانی از علایم سفارشی خود استفاده می کنند. آشنایی با علایم نقشه خوانی می تواند به قرائت راحت تر نقشه ها کمک کند.
نقشه خوانی حرفه ای ساختمان را با مقیاس و جهت نقشه کامل کنید!
تمام نقشه ها به مقیاس ترسیم شده اند. مقیاس تفاوت بین اندازه ساختار نهایی و اندازه نقشه را نشان می دهد. به عنوان مثال، وقتی می گویند مقیاس ترسیم یک نقشه 1 در 100 است؛ بدین معنا است که یک متر روی زمین به اندازه 100 برابر بزرگ تر از نقشه است. اگر شخصی که در فرآیند ساخت و ساز دخیل است از مقیاس نادرست استفاده کند، زمانی که مصالح در اندازه های نامناسب قرار گیرند، مشکلات جدی به وجود خواهد آمد. علاوه بر مقیاس، باید به دنبال یک فلش شمال یا یک نماد قطب نما باشید که جهت نقشه ها را تعیین می کند.
سوالات متداول
مخاطبان اصلی این دوره چه کسانی هستند؟
سازندگان، پیمانکاران، مهندسان و کلیه افراد شاغل در حوزه اجرای ساختمان و یا دفتر فنی می توانند در این دوره آموزشی شرکت کنند.
آیا شرکت در این دوره پیش نیازی دارد؟
آشنایی با زبان و ادبیات اولیه حوزه ساختمان (در حد شناخت المان های مختلف سازه، آشنایی با فلسفه ساختمان و اجزای سازه های فلزی و بتنی)، برای درک بهتر محتوای ارائه شده در این دوره می تواند یاری رسان باشد.
آیا برای شرکت در دوره آموزش نقشه خوانی ساختمان گواهینامه ارائه می شود؟
بله، اما طبق ضوابط مؤسسه تحقیق و توسعه خانه عمران، برای دریافت گواهینامه، بایستی شرکت کنندگان در 70 درصد ساعات آموزشی حضور داشته باشند و در انتهای دوره، برمبنای میزان فعالیت کلاسی، میزان مشارکت و تعامل در روند برگزاری کلاس و پاسخ دهی به سوالات مدرس، گواهینامه با گریدهای مختلف A+، A، B، C به آنها اعطاء می شود.
مدرس این دوره آموزشی چه کسی است؟
نام مدرس یا گروه مدرسان این دوره را میتوانید در بخش اطلاعات کوتاه دوره مشاهده بفرمایید و برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سوابق علمی و حرفه ای و تجربیات اساتید نیز می توانید روی نام ایشان کلیک نمایید و یا از طریق گفتگو از مشاوران آنلاین وبسایت سوال نمایید. مهمترین مزیت اساتید خانه عمران این است که علاوه بر تحصیلات مرتبط در حوزه تخصصی دوره آموزشی میبایست در آن زمینه بخصوص تجارب موفق شغلی نیز داشته باشند. در نهایت اینکه مدرسان گرامی میبایست همزمان با تدریس فعالیت حرفه ای خویش را در زمینه شغلی که آنرا تدریس می کنند نیز ادامه دهند تا طبق اصول، استانداردها و نیازهای روز بازار کار صنعت ساختمان محتواهای آموزشی را بهینه نموده و به دانش پژوهان آموزش بدهند.
آیا حضور در تور کارگاهی برای این دوره اختصاص یافته است؟
این دوره بصورت کارگاه آموزشی برگزار می گردد و در تمام طول مدت فراگیری، شما با شیت های واقعی نقشه های سازه و معماری سرو کار دارید و تمامی علائم و جزییات فنی سازه و معماری ساختمان های متعارف شهری را در کنار استاد مجرب فراخواهید گرفت بطوریکه بتوانید این نقشه ها و مدارک مهندسی را درپروژه های ساختمانی به سایر ارکان مهندسی و اجرایی اعم از ناظران و استاد کاران منتقل کنید.
حال آنکه اگر نیاز به کسب آمادگی و تسلط کامل در حوزه ساختمان سازی دارید ، می توانید از دانش و مهارت های متخصصان مجرب در دوره های کارآموزی، اجرای ساختمان و ساختمان سازی گام به گام ، بهره مند شوید که این دوره ها شامل تورهای کارگاهی با لیدرهای فنی خواهند بود.
در صورت هرگونه ابهام با ما در ارتباط باشید : 02184360 داخلی 2
با شرکت در دوره آنلاین به فیلم دوره دسترسی خواهیم داشت؟
بله، فیلم همه ی جلسات حداکثر در فاصله دو الی سه روز کاری در سامانه دسترسی به ویدئوهای کلاس های غیرحضوری (spot player) برای شما بارگذاری خواهد شد و تا سه ماه پس از اتمام دوره در دسترس شما قرار دارد.
پشتیبانی دوره چگونه است؟
طی هر جلسه کلاس می توانید سوالات خود را مطرح کنید و علاوه بر آن یک ناظر کیفی از طرف موسسه همواره در کلاس حاضر است تا شما را درباره سوالات و ابهاماتتان راهنمایی کند. همچنین غیر از ساعات کلاس برای موارد مربوط به دوره آموزشی می توانید با ناظر کیفی در ارتباط باشید.
امکان ثبت نام برای کلاس بصورت خصوصی هم وجود دارد؟
بله ؛ برای هماهنگی تعداد جلسات و جزییات با موسسه تماس حاصل فرمایید.
آیا قبل از ثبت نام می توانیم در جلسه کلاس آموزشی حاضر شویم؟
بله، ما برای اطمینان خاطر یافتن شما این امکان را فراهم کردیم که با هماهنگی واحد مشاوره و ثبت نام در جلسه اول ( حضوری / مجازی) شرکت نمایید تا بتوانید بهتر در این خصوص تصمیم گیری کنید .
- اگر برای رفع ابهام به مشاوره نیاز داشتید، برای مشاوره حضوری،تلفنی و یا آنلاین با ما در ارتباط باشید.
شهریه دوره برای من کمی بالا هست، برای شرکت در دوره چه پیشنهادی دارید؟
در این خصوص برای اغلب دوره ها امکان شرایط اقساطی با حداقل پیش پرداخت وجود دارد ، جهت دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت نام، فرم زیر را تکمیل فرمایید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند.
- بدیهی است در شرایط اقتصادی و تورم کنونی بهترین و پرسودترین سرمایه گذاری، افزایش دانش و مهارت های تخصصی است. با این کار در آینده براحتی می توانید، چندین برابر سرمایه گذاری مالی و زمانی فعلی، کسب درآمد و اعتبار پایدار و رو به رشدتان را تضمین کنید. ارتقاء سطح توانمندیهای فردی و تخصصی باعث بهبود اعتماد بنفس و تعالی جایگاه اجتماعی خواهد شد. شما ارزشمندترین دارایی خودتان در این دنیا هستید.
کیفیت دوره ها را تضمین می کنید؟
کمیته های کنترل و تضمین کیفیت آموزش و همچنین واحد تحقیق و توسعه خانه عمران بصورت مستمر در حال مانیتورینگ نیازهای بازار کار و همچنین ضعف های نیروهای متخصص هستند تا با تدوین بهینه ترین محتواها و سرفصل های آموزشی فاصله دانش و مهارت مورد نیاز بازار کار و شایستگی های متخصصان و فعالان را کاهش دهند.
شایان ذکر است با پیاده سازی روند بهبود مستمر در تمامی سطوح و دوره های آموزشی خانه عمران نقش ناظران کیفی با حضور مستمر و پایش تمامی دوره ها، وضعیت انتقال مفاهیم و تجارب اساتید و همچنین میزان مشارکت و جدیت دانش پژوهان را مورد ارزیابی قرار می دهند تا بهترین سطح کیفی آموزش های تخصصی و حرفه ای محقق گردد.
هلدینگ خانه عمران با بیش از25 سال تجربه موفق (از دهه هفتاد تاکنون) به لطف همکاری 300 متخصص مجرب در هیأت علمی و دپارتمان های آموزشی زمینه ساز حضور بالغ بر 80.000 عضو حقیقی و 4.000 عضو حقوقی در زمینه های مختلف فنی، مهارتی و شغلی شده است.
موفقیت شغلی حاصل انتخاب درست و تلاش هدفمند شماست.
همین امروز به خانه عمران بپیوندید !
یادگیری نقشه خوانی ابنیه یک ضرورت بی چون و چرا برای اجرای اصولی ساختمان و پیش نیاز اولیه جهت داشتن توانایی متره و برآورد مصالح مورد نیاز برای ساخت آن است. جهت این موضوع، دوره آموزش نقشه خوانی، برای کلیه مهندسان که در پروژه های ساختمانی نقش سرپرست کارگاه، مهندس ناظر، مهندس اجرا، کارشناس دفتر فنی، کارشناس کنترل پروژه و پوزیشن های دیگر را بر عهده دارند، بسیار مهم است. مدیران پروژه نیز باید بتوانند نقشه های معماری، سازه، الکتریکال و مکانیکال را خوب بخوانند تا از روند اجرای درست پروژه مطلع شوند. این مهم با آموزش نقشه خوانی حرفه ای ساختمان میسر می شود.
درخواست مشاوره
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست مشاوره خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
درخواست مشاورهدوره های مرتبط
متره و تهیه صورت وضعیت تأسیسات برقی و مکانیکی
توضیحات دوره سرفصلها مخاطبان دوره در این دوره چه آموزش داده می شود؟ در مهندسی به فرآیند محاسبه مقدار مصالح…
نقشه برداری ساختمان همراه با کار عملی با دوربین Total Station
توضیحات دوره سرفصلها مخاطبان دوره در این دوره چه آموزش داده می شود؟ تخصص نقشهبرداری در تصور عموم نقش حقوقی…
آزمون آزمایش پایه ۳ عمران – محاسبات
قبول شدگان آخرین دوره خانه عمران
Reviews
قوانین ثبت دیدگاه
Add a review لغو پاسخ
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
از تومان7.480.000
حضوری
آنلاین
|
hodaad
دوره بسیار کاربردی بود