افتتاح پروژه های عمرانی تهران تا نیمه اول سال 1404

زاکانی در پاسخ به سوالی درباره فعالیت های گردشگری در فصل بهار پایتخت گفت: شهرداری ظرفیت هایی در ارائه خدمات گردشگری دارد. به عنوان مثال در مجموعه عباس آباد ظرفیت های گردشگری زیادی وجود دارد. از طرفی مسیرهای گردشگری زیادی ایجاد شده است و به دنبال ایجاد نقشه راه برای ایجاد پیاده راه برای تردد با دوچرخه و اسکوتر هستیم. این کارها طراوت زیادی ایجاد کرد.
وی افزود: به دنبال احداث افتتاح رود دره فرحزاد، ادامه باغراه حضرت زهرا(س) و بخش های مختلف هستیم. همچنین در منطقه ۲۰ مجموعه ای شکل گرفته که نقطه مناسب برای کارهای محیط زیستی و علاقه مندان به محیط زیست است. بنابراین میزان ظرفیت مسافرپذیری تهران اهمیت دارد. از طریق جمع سپاری به دنبال احداث ۱۰ هتل هستیم. البته لکه گذاری این کار صورت گرفته است وبه دنبال جلب سرمایه گذار حتی از خارج از کشور هستیم.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه هم اکنون به جز این هتل ها، هتل های دیگری در حال احداث است گفت: علاوه بر این موارد به دنبال جذب گردشگر هستیم. نمونه اش هم توافقی بودکه با چینی ها داشتیم و قرار بود هر سال تعدادی گردشگر را وارد تهران کرده و از آن به سایر محل ها اعزام شوند. این کار نیاز به افزایش ظرفیت های گردشگری دارد.
وی درباره پروژه هزارو یک شهر هم گفت: با توافق سرمایه گذار سال آینده فاز اول آن افتتاح می شود. یا در مناطق ۱۹، ۱۸ و ۱۵ ظرفیت های پردشگری زیادی فراهم است.
چرا اتوبوس ها وارد نشدند
شهردار تهران در پاسخ به عدم ورود اتوبوس های برقی گفت: ۱۸۷ دستگاه وارد ناوگان شده، تعدادی هم وارد شده و در گمرک است و مابقی هم به مرور وارد می شود. همچنین ۳ هزار دستگاه داخلی خریداری شده بود که به مرور وارد ناوگان می شود.
وی درباره نیاز شهر گفت: طبق نیاز بالا دستی ۱۱ هزار اتوبوس نیاز است و حالا ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه در ناوگان قرار دارد. تا پایان سال به ۵ هزار اتوبوس می رسد.
کسب موفقیت در تست تراموا
زاکانی درباره تراموا هم گفت: تراموا تست شبانه را انجام داد و حتی فراتر از تست کیسه شن، تست هایی از ترمینال شرق تا آزادی انجام شد که خوشبختانه جواب داد و به دنبال کسب مجوز و عقد قرارداد آن هستیم تا وارد ناوگان حمل و نقل عمومی شود.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه تهران به ۶۰ رام ۴ واگنه نیاز دارد گفت: اکنون ۸ رام آماده است و می توان مسیر را به ۲ بخش تقسیم کرد مثلا تا امام حسین از بی آر تی و پس از آن از تراموا استفاده کرد. چراکه تراموا تفاوت های زیادی با بی آر تی وجود دارد.
زاکانی درباره ون ها هم گفت: کارهای اولیه برای ون ها گرفته شده و برقی اند. همچنین تعدادی تاکسی برقی هم تحویل گرفته ایم که برخی در اختیار پلیس قرار گرفته است که شهروندان شاهد آن هستند.
وی با اشاره به اینکه مشکلات واگذاری تاکسی های برقی رفع شده است گفت: این خودروها با تسهیلات ویژه در اختیار رانندگان تاکسی قرار می گیرد.
دلیل گلایه های مردم، کاهش واگن است
شهردار تهران درباره اطلاع از گلایه های مردم از حمل و نقل شهری گفت: ما ۷ خط مترو با ۲۵۴ کیلومتر طول اما الان تعداد ایستگاه ها به ۱۶۰ مورد رسیده است. اکنون خطوط ۹، ۱۰ و ۸ شروع شده است. در واقع به گونه ای رفتار شده که سرعت توسعه مترو مانند هیچ دوره ای نیست.
وی افزود: در زمینه توسعه خطوط مشکلی نیست و تنها مشکل ما رام های مترو است. ما در داخل ۶ خط فعال فعلی ۱۱۸۱ واگن در ۲۵ سال گذشته وجود داشت و ما به دنبال این هستیم که ۱۱۸۴ واگن هم اضافه کنیم. اما توسعه خطوط به دلیل نبود واگن ها نتیجه مطلوبی نداشته است. به همین دلیل هم سرفاصله ها بیشتر شده است.
زاکانی با اشاره به شیوه تامین واگن ها هم گفت: علاوه بر مجموعه خارج از کشور، از حوزه های مختلف مانند قطار ملی و واگن سازی شهرداری و… به دنبال تامین واگن ها هستیم و به دنبال افزایش سرعت ورود واگن ها هستیم.
افتتاح ده ها پروژه در نیمه اول سال 1404
وی در پاسخ به سوالی درباره پروژه های عمرانی هم گفت: تمای پروژه ها افتتاح می شود که شامل فاز اول شهید شوشتری می شود. این پروژه حلقه شرقی تهران است و به عنوان آزادراه ۱۶ کیلومتری است و بیش از ۹ کیلومتر آن امسال افتتاح می شود تا ۵ و نیم درصد و یک و نیم درصد ترافیک تهران کاهش یابد. همچنین ادامه بزرگراه یادگار امام(ره) امسال افتتاح می شود. فاز دوم پروجردی شهید بروجردی هم امسال افتتاح می شود.
شهردار تهران از شروع پروژه بزرگراه جدیدی در محدوده دوگاز در منطقه ۲۱ هم خبر داد وگفت: همچنین تونل ۹ کیلومتری میدان سپاه تا آزادگان امسال شروع خواهد شد. اما پایانش ۳ سال بعد خواهد بود. چون پروژه بزرگی است.
زاکانی یکی دیگر از کارهای جدی تهران را احداث ۹۸ تقاطع دانست و گفت تا ۶ ماه اول امسال تا ۶۰ مورد افتتاح می شود. ۳۸ مورد دیگر را در برنامه اجرا قرار داده ایم.
وی درباره طولانی شدن برخی پروژه های عمرانی هم گفت: بحث های تملکی و همجواری بودن باعث می شود تا برخی پروژه ها طولانی شود. مثلا در محدوده ای برای ایجاد پل ۳۰۰ متری، ۲ سال تملک از یک واحد نظامی طول کشید.
میدان فتح اواخر تیرماه بازگشایی میشود
معاون شهردار تهران با بیان اینکه امسال ۴۰ پروژه را باید افتتاح کنیم، اظهار کرد: این پروژهها شامل تقاطع جنت آباد-آبشناسان، یادگار امام، میدان فتح، فاز دوم بروجردی و شوشتری، خانه شهر و… است. به طوری که برای پروژه یادگار امام منتظر رفع معارض لوله آب و قطعی آب از سوی اداره آب هستیم.
وی ادامه داد: بعد از قطعی آب از سوی اداره آب که وعده آن برای دو هفته آینده داده شده، ۴۵ روز کار عمرانی داریم و اواخر تیر میدان فتح را بازگشایی میکنیم و دسترسیها برای شهروندان آسان خواهد شد.
پروژه میدان سبلان در آستانه افتتاح
شعبانی با اشاره به پروژهها گفت: پروژه میدان سبلان آسفالت شده و در آستانه افتتاح و بازگشایی است. در میدان سپاه برای حذف چراغ خواجه مسیر به سمت صیاد شمال ۶ الی ۷ ماه زمان لازم داریم. به دنبال این اتفاق ترافیک کاهش پیدا خواهد کرد.
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: ۱۰ نقطه برای رفع گلوگاه ترافیکی در اولیت ما هستند. از غرب به شرق همت بعد از چمران سر گاندی گلوگاه بزرگی است برای رفع آن کندرو را از چمران مستقل میکنیم و یک عرشه هم در این نقطه احداث میکنیم.
وی ادامه داد: در همت شرق به غرب هم به پل مدرس که میرسیم گلوگاه ترافیکی بزرگی است. اگر یک دور برگردان و حرکت چرخشی برایش در نظر بگیریم دیگر این اتفاق برایش نمیافتد. از ۱۵ اردیبهشت زمان تحریر این طرح این ۱۰ گلوگاه مشخص خواهد شد.
شعبانی گفت: تاکنون حدود ۳۸ تقاطع افتتاح کردیم. ۷۸۴ کیلومتر مسیر تردد در پایتخت اضافه است که با احداث مابقی تقاطعها این عدد به ۵۷ کیلومتر کاهش پیدا میکند. ارزش ریالی صرفه جویی بنزین در این حوزه حدود یک میلیون دلار است.
معاون شهردار تهران با اشاره به افتتاح ۴۰۰ کیلومتر مسیر طی ۴ سال، گفت: تا پایان امسال تعداد تقاطعهای افتتاح شده به ۶۰ عدد میرسد. فاز اول پروژه شوشتری نیمه اول امسال احداث میشود ولی برای فاز دو هنوز زمین در اختیار ما قرار نگرفته است. جلساتی در حال برگزاری با محیط زیست است. فاز دو پروژه بروجردی معارض تاسیساتی دارد ولی به احتمال زیاد نیمه اول سال افتتاح خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید