آزمون نظام مهندسی معماری

آزمون نظام مهندسی معماری یک آزمون تخصصی است که توسط سازمان نظام مهندسی (سازمان نظام مهندسی یک نهاد حرفه‌ای است که به منظور ارتقای کیفیت ساخت و ساز، نظارت بر عملکرد مهندسان و رعایت مقررات ملی ساختمان در ایران تشکیل شده است) و مقررات ملی ساختمان کشور، زیر نظر وزارتخانه راه و شهرسازی توسط سازمان سنجش ، برای صدور پروانه اشتغال به کار مهندسی یا پروانه نظام مهندسی برگزار می‌گردد. در خصوص آزمون نظام مهندسی و رشته های هفت گانه به صورت کامل در این لینک صحبت کرده ایم.

آزمون نظام مهندسی به چه شکل برگزار می‌شود؟

آزمون‌های نظام مهندسی کتاب باز یا Open Book است که به طور هماهنگ در سراسر کشور برگزار می‌شوند و هر متقاضی می‌تواند منابع و جزوه‌های دلخواه خود و ماشین حساب مهندسی را در جلسه به همراه داشته باشد.

امتحان نظام مهندسی معماری در سه حوزه اجرا، نظارت و طراحی برگزار می‌گردد که مدت زمان آن برای حوزه‌های نظارت و اجرا که به صورت تستی است برابر با ۱۵۰ دقیقه و تعداد سوالات هر بخش ۶۰ عدد می‌باشد و آزمون طراحی معماری به صورت کاملا ترسیمی است که مدت زمان آن 8 ساعت می باشد  که باید با آمادگی نشستن و ترسیم 8 ساعته سر جلسه حاضر شد.

حداقل‌ نمره قبولی در آزمون پایه 3 نظام مهندسی معماری

حداقل نمره قبولی در حوزه اجرا و نظارت، پاسخ صحیح به 50 درصد سوالات است. از این رو، هر متقاضی که بتواند حداقل 50 درصد سوالات را در آزمون نظام مهندسی به درستی پاسخ دهد، به عبارتی تنها افرادی می‌‌توانند در آزمون نظام مهندسی گرایشات نظارت، اجرا موفق شوند که حداقل 30 پاسخ صحیح داشته باشند. البته این آزمون‌های تستی دارای نمره منفی هستند و هر 3 پاسخ غلط یک پاسخ صحیح را حذف می‌کند و نمره قبولی در حوزه طراحی، حداقل کسب 50 درصد از نمره کلی است. پس از قبولی در آزمون نظام مهندسی معماری، یک کد مخصوص از سازمان نظام مهندسی استان برای هر متقاضی ارسال می‌شود که نشانگر صلاحیت فرد برای فعالیت در رشته مورد نظر می‌باشد.

جایگاه مهندسان معماری در سازمان نظام مهندسی

مهندسان معمار یکی از ارکان اصلی سازمان نظام مهندسی هستند و در سه حوزه مهم فعالیت دارند:

طراحی: طراحی و اخذ تائیدیه نقشه های معماری، ساختمان براساس مقررات ملی ساختمان

نظارت: کنترل اجرای پروژه های ساختمانی جهت اطمینان از رعایت استانداردها و مقررات

اجرا: مدیریت و اجرای پروژه های ساختمانی به‌عنوان مجری ذیصلاح

مهندسان معمار در نظام مهندسی نقش کلیدی در تضمین ایمنی، کیفیت و پایداری ساختمان‌ها دارند و بدون تأیید آن‌ها، هیچ پروژه‌ای امکان اجرا ندارد.

آزمون های نظام مهندسی معماری

مسیری به سوی اعتبار و درآمد حرفه ای

مهندسین معمار می‌توانند پس از گذشت سه سال از زمان فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی، در آزمون های نظام مهندسی معماری شرکت کنند. این آزمون فرصتی طلایی برای شروع یک مسیر حرفه‌ای و رسمی در حوزه مهندسی معماری است. دریافت پروانه اشتغال به کار از سازمان نظام مهندسی نه تنها جایگاه شغلی شما را تثبیت می‌کند، بلکه می‌تواند منبع درآمد قابل توجهی باشد و فرصت‌های شغلی گسترده‌تری را پیش روی شما قرار دهد.

علاوه بر مزایای مالی و حرفه‌ای، داشتن پروانه اشتغال نظام مهندسی اعتبار بیشتری به رزومه شما می‌بخشد و مسیر پیشرفت شغلی‌تان را هموارتر می‌کند. این مدرک به‌عنوان یک گواهی رسمی از صلاحیت‌های فنی مهندسان معماری در نظام مهندسی شناخته می‌شود و می‌تواند در مذاکرات کاری، قراردادهای پروژه‌ای و حتی ارتقای شغلی نقش مهمی ایفا کند. در این مقاله، به شما کمک می‌کنیم تا با منابع اصلی آزمون نظام مهندسی، بودجه‌بندی سؤالات، شرایط شرکت در دوره و نکات کلیدی برای موفقیت در این مسیر آشنا شوید. این اطلاعات می‌تواند نقطه شروعی باشد برای دستیابی به موقعیت‌های شغلی معتبر و درآمدی پایدار در صنعت مهندسی عمران.

آزمون های نظام مهندسی ساختمان از تاریخ ۱۳ تا ۱۵ مرداد ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد

صلاحیت های نظام مهندسی معماری

در آزمون‌های نظام مهندسی، نوع صلاحیت در هر رشته شاخصه‌ای برای تعیین تخصص فرد در اجرای امور فنی است. رشته مهندسی معماری شامل صلاحیت‌های زیر است:

  • طراحی
  • نظارت
  • اجرا

شرایط عمومی ثبت نام در آزمون نظام مهندسی معماری

  • برای شرکت در آزمون نظام مهندسی لازم است که از تاریخ فارغ التحصیلی متقاضی از مقطع کارشناسی تا روز برگزاری آزمون، 3 سال گذشته باشد.

به عنوان مثال، اگر فردی در تاریخ 20 اردیبهشت ماه 1400 فارغ التحصیل شده و روز برگزاری آزمون 21 اردیبهشت 1403 باشد، می‌تواند در آزمون شرکت کند. بدیهی است که زمان ثبت نام زودتر از این تاریخ برگزاری آزمون نظام مهندسی معماری است و ملاک قرار داده نمی‌شود.

در صورتی که متقاضی آزمون دارای مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری باشد، این ملاک، همچنان فاصله 3 سال از زمان تاریخ فارغ التخصیلی کارشناسی است.

در صورتی که متقاضی گرایش خود را در تحصیلات تکمیلی تغییر داده باشد، می‌تواند پس از 2 سال از تاریخ فارغ التحصیلی ارشد و 1 سال پس از فارغ التحصیلی دکتری در آزمون شرکت کند.

به طور مثال، فردی لیسانس غیر مرتبط با مهندسی معماری دارد اما کارشناسی ارشد مهندسی معماری خوانده است. ملاک برای این فرد، فاصله 2 سال از تاریخ فارغ التحصیلی ارشد است.

  • داوطلبان آقا داشتن کارت پایان خدمت یا کارت معافیت (دائم یا موقت) برای دریافت پروانه ضروری است اما اگر هنوز سربازی نرفتید نیز می‌توانید در آزمون نظام مهندسی شرکت کنید، اما برای دریافت پروانه باید کارت پایان خدمت به همراه داشته باشید.
  • مدت زمان اعتبار قبولی در آزمون نظام مهندسی در تمام رشته و صلاحیت‌ها از جمله عمران، 3 سال است. از این رو در این بازه زمانی باید نسبت به اخذ پروانه نظام مهندسی اقدام کنید.
  • در آزمون نظام مهندسی حد نصاب قبولی در تمامی رشته‌ها و صلاحیت‌ها، از جمله معماری، کسب نمره 50 درصد از کل نمره آزمون است. نمره‌‌ها رند بوده و به سمت بالا گرد می‌شوند؛ یعنی اگر درصد شما 49.01 نیز شود به سمت بالا گرد شده و برای شما 50 درصد و قبولی آزمون ثبت می‌گردد.

محاسبه درصد آزمون نظام مهندسی به کمک فرمول زیر است:

محاسبه درصد آزمون نظام مهندسی

زمان ثبت نام آزمون نظام مهندسی

زمان ثبت نام هر دوره به طور تقریبی یک تا یک و نیم ماه پیش از آزمون نظام مهندسی است. آزمون در سال 1403 دو نوبت در مرداد ماه و آبان ماه برگزار شد و در خرداد ماه 1404 نیز برگزار شود. برای اطلاع از موعد ثبت نام و برگزاری دوره‌های بعدی آزمون نظام مهندسی ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید. شما میتوانید برای مشاهده کانال تلگرام و اینستاگرام خانه عمران روی نام آن‌ها کلیک نمایید.

پروانه نظارت و اجرا مهندسی معماری

بعنوان یک مهندس معمار می‌توانید با داشتن پروانه صلاحیت های نظارت یا اجرای نظام مهندسی می‌توانید، در جایگاه ناظر یا مجری معماری در انواع پروژه‌های ساختمانی فعالیت نمایید. این نقش‌ها شامل نظارت بر اجرای صحیح فعالیت ها وجزییات مطابق با آیین نامه های مقررات ملی ساختمان و اطمینان از رعایت استانداردهای فنی و ایمنی، مدیریت صحیح پروژه و هماهنگی تیم‌های مختلف کاری می‌شود. همچنین، این پروانه به شما این امکان را می‌دهد که به‌صورت مستقل یا در همکاری با شرکت‌های مشاوره و پیمانکاری دارای صلاحیت از نظام مهندسی، پروژه‌های بزرگ و مهم را مدیریت کنید.

براساس بخشنامه‌های کمیسیون هم‌ارزی، برخی از فارغ التحصیلان رشته های مرتبط با کارشناسی معماری مجاز به دریافت هر دو پروانه نظارت یا اجرا نیستند. همچنین، سوابق آکادمیک افراد (مانند مقطع کاردانی و کارشناسی) و مرتبط یا غیرمرتبط بودن رشته و مدرک تحصیلی در تعیین صلاحیت آن‌ها برای دریافت پروانه مؤثر است. بنابراین، قبل از اقدام برای دریافت پروانه‌های نظام مهندسی، لازم است که داوطلبان به خصوص فارغ التحصیلان کارشناسی ناپیوسته آیین‌نامه‌های مربوطه و دستورالعمل‌ها را مطالعه کنند تا از امکان دریافت پروانه نظارت و اجرا اطمینان حاصل کنند.

پروانه طراحی نظام مهندسی معماری

با اخذ پروانه صلاحیت طراحی معماری، شما میتوانید طراح معماری پروژه های ساختمانی شهری با کاربری های مختلف مانند: مسکونی، تجاری، اداری و … باشید. طراح معماری تنها فردیست که صلاحیت طراحی فضاهای مختلف بناهای شهری را با رعایت استانداردهایی مانند حریق، بهینه سازی مصرف انرژی و …داراست. این طرح ها ضمن کاربردی بودن می بایست، اقتصادی و اجرایی نیز باشند.

منابع آزمون نظام مهندسی معماری

منابع آزمون نظارت معماری

مواد آزمون رشته معماری نظارت  خردادماه 1404 :

1- قانون نظام مهندسی و كنترل ساختمان و آئین‌نامه‌های اجرائی آن – ویرایش 1390

2- تصویب‌نامه شماره ۱۶۰۲۷۷/ت۵۲۶۶۰ ه‌ مورخ ۵/۱۲/۹۴ هیات وزیران در مورد اصلاح موادی از آئین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی

3- نظامنامه رفتار حرفه‌ای اخلاقی در مهندسی ساختمان

4- قراردادها و شرایط عمومی پیمان

5- مقررات، قوانین و ضوابط حقوقی و انتظامی مرتبط با ساخت و سازها و امور قراردادها

6- مبحث دوم (نظامات اداری) – ویرایش 1384

7- مبحث سوم (حفاظت ساختمان‌ها در مقابل حریق) – ویرایش 1395 دانلود غلط‌نامه

8- مبحث چهارم (الزامات عمومی ساختمان) – ویرایش 1396 و پیوست لازم الاجرای آن (ضوابط حفاظتی – انتظامی ساختمان‌ها) 1403

9- مبحث پنجم (مصالح و فرآورده‌های ساختمانی) – ویرایش 1396

10- مبحث ششم (بارهای وارد بر ساختمان) – ویرایش 1398

11- مبحث هفتم (ژئوتکنیک و مهندسی پی) – ویرایش 1400

11-1- مكانیك خاك، گودبرداری، پی‌سازی و سازه‌های نگهبان *

12- مبحث هشتم (طرح و اجرای ساختمان‌های با مصالح بنایی) – ویرایش 1398

1-12- دستورالعمل طراحی و اجرای دیوارهای بنایی محوطه – ویرایش پاییز 1403

13- مبحث نهم (طرح و اجرای ساختمان‌های بتن‌آرمه) – ویرایش 1399 – دانلود غلط‌نامه

14- مبحث دهم (طرح و اجرای ساختمان‌های فولادی) – ویرایش 1401

14-1- راهنمای جوش و اتصالات جوشی در ساختمان‌های فولادی (بخش‌های نظارت و اجرا) – ویرایش 1390

15- مبحث یازدهم (طرح و اجرای صنعتی ساختمان‌ها) – ویرایش 1400

16- مبحث دوازدهم (ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا ) – ویرایش 1392

17- مبحث سیزدهم (طرح و اجرای تاسیسات برقی ساختمان‌ها) – ویرایش 1395

17-1- راهنمای مبحث سیزدهم – دانلود غلط‌نامه

18- مبحث چهاردهم (تاسیسات مکانیکی) – ویرایش 1396 – دانلود غلط‌نامه

19- مبحث پانزدهم (آسانسورها و پلکان برقی) – ویرایش 1392

20- مبحث شانزدهم (تاسیسات بهداشتی) – ویرایش 1396

21- مبحث هفدهم (سامانه گاز طبیعی در ساختمان) – ویرایش 1403

22- مبحث هجدهم (عایق‌بندی و تنظیم صدا) – ویرایش 1396

23- مبحث نوزدهم (صرفه‌جویی در مصرف انرژی) – ویرایش 1399

24- مبحث بیستم (علائم و تابلوها) – ویرایش 1396

25- مبحث بیست و یکم (پدافند غیرعامل) – ویرایش 1395

26- مبحث بیستم و دوم (مراقبت و نگهداری از ساختمان‌ها) – ویرایش 1392

27- مبحث بیست و سوم (الزامات ترافیکی ساختمان) – ویرایش 1401

28- پیوست ششم آئین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله استاندارد ۲۸۰۰ (ویرایش چهارم)            طراحی لرزه‌ای و اجرای اجزای غیرسازه‌ای معماری

29- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت – ویرایش سوم ۱۳۹۹

30- روش‌ها و مسائل اجرایی ساخت و ساز در مراحل مختلف و نقشه‌های جزئیات اجرایی ساختمان‌ها

 

تذکر :

1- در صورت تناقض بین مباحث مقررات ملّی ساختمان و سایر مدارك فنی و یا كتاب‌های راهنمای مباحث، مباحث مقررات ملّی ساختمان ملاك عمل خواهد بود.

* برای موارد ذكر شده منابع معتبر علمی و حرفه‌ای موردنظر بوده و منبع خاصی معرفی نمی‌گردد.

منابع آزمون اجرا معماری

مواد آزمون رشته معماری اجرا خردادماه 1404 :

1- قانون نظام مهندسی و كنترل ساختمان و آئین‌نامه‌های اجرائی آن – ویرایش 1390  

2- تصویب‌نامه شماره ۱۶۰۲۷۷/ت۵۲۶۶۰ ه‌ مورخ ۵/۱۲/۹۴ هیات وزیران در مورد اصلاح موادی از آئین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی –  مندرج در همین وب‌سایت

3- نظامنامه رفتار حرفه‌ای اخلاقی در مهندسی ساختمان – مندرج در همین وب‌سایت

4- قراردادها و شرایط عمومی پیمان

5- قوانین مرتبط با صنعت بیمه و مالیات، کار و قانون مدنی

6- مدیریت ساخت و نظام برنامه‌ریزی و كنترل پروژه

7- مقررات، قوانین و ضوابط حقوقی و انتظامی مرتبط با ساخت و سازها و امور قراردادها

8- مبحث دوم (نظامات اداری) – ویرایش 1384

9- مبحث سوم (حفاظت ساختمان‌ها در مقابل حریق) – ویرایش 1395 – دانلود غلط‌نامه

10- مبحث چهارم (الزامات عمومی ساختمان) – ویرایش 1396 و پیوست لازم الاجرای آن (ضوابط حفاظتی – انتظامی ساختمان‌ها)1403

11- مبحث پنجم (مصالح و فرآورده‌های ساختمانی) – ویرایش 1396

12- مبحث ششم (بارهای وارد بر ساختمان) – ویرایش 1398    

13- مبحث هفتم (ژئوتکنیک و مهندسی پی) – ویرایش 1400

13-1- مكانیك خاك، گودبرداری، پی‌سازی و سازه‌های نگهبان *

14- مبحث هشتم (طرح و اجرای ساختمان‌های با مصالح بنایی) – ویرایش 1398

1-14- دستورالعمل طراحی و اجرای دیوارهای بنایی محوطه – ویرایش پاییز 1403

15- مبحث نهم (طرح و اجرای ساختمان‌های بتن‌آرمه) – ویرایش 1399  

16- مبحث دهم (طرح و اجرای ساختمان‌های فولادی) – ویرایش 1401

16-1- راهنمای جوش و اتصالات جوشی در ساختمان‌های فولادی (بخش‌های نظارت و اجرا) – ویرایش 1390

17- مبحث یازدهم (طرح و اجرای صنعتی ساختمان‌ها) – ویرایش 1400

18- مبحث دوازدهم (ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا ) – ویرایش 1392

19-  مبحث سیزدهم (طرح و اجرای تاسیسات برقی ساختمان‌ها) – ویرایش 1395

19-1- راهنمای مبحث سیزدهم – دانلود غلط‌نامه

20- مبحث چهاردهم (تاسیسات مکانیکی) – ویرایش 1396 –دانلود غلط‌نامه

21- مبحث پانزدهم (آسانسورها و پلکان برقی) – ویرایش 1392 – فقط ضوابط مربوط به معماری

22- مبحث شانزدهم (تاسیسات بهداشتی) – ویرایش 1396

23- مبحث هفدهم (سامانه گاز طبیعی در ساختمان) – ویرایش 1403

24- مبحث هجدهم (عایق‌بندی و تنظیم صدا) – ویرایش 1396

25- مبحث نوزدهم (صرفه‌جویی در مصرف انرژی) – ویرایش 1399

26- مبحث بیستم (علائم و تابلوها) – ویرایش 1396

27- مبحث بیست و یکم (پدافند غیرعامل) – ویرایش 1395

28- مبحث بیست‌ودوم (مراقبت و نگهداری از ساختمان‌ها) – ویرایش 1392

29- مبحث بیست و سوم (الزامات ترافیکی ساختمان) – ویرایش 1401

30- پیوست ششم آئین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله استاندارد ۲۸۰۰ (ویرایش چهارم)طراحی لرزه‌ای و اجرای اجزای غیرسازه‌ای معماری

31- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت – ویرایش سوم ۱۳۹۹  

32- روش‌ها و جزئیات اجرایی ساختمان *

33- ماشین‌آلات ساختمانی و آشنایی با نحوه عملکرد، بهره‌برداری و نگهداری آنها *

تذکر:

1- در صورت تناقض بین مباحث مقررات ملّی ساختمان و سایر مدارك فنی و یا كتاب‌های راهنمای مباحث، مباحث مقررات ملّی ساختمان ملاك عمل خواهد بود.

*برای موارد ذكر شده منابع معتبر علمی و حرفه‌ای موردنظر بوده و منبع خاصی معرفی نمی‌گردد.

منابع آزمون طراحی معماری

مواد آزمون رشته معماری طراحی خردادماه 1404 :

1- مبحث سوم حفاظت ساختمان‌ها در مقابل حریق – ویرایش 1395    دانلود غلط‌نامه

2- مبحث چهارم (الزامات عمومی ساختمان) – ویرایش 1396 و پیوست لازم الاجرای آن (ضوابط حفاظتی  انتظامی ساختمان‌ها 1403)

3- مبحث پانزدهم (آسانسورها و پلکان‌برقی) – ویرایش 1392 – فقط ضوابط مربوط به طراحی

4- مبحث هجدهم (عایق‌بندی و تنظیم صدا) – ویرایش 1396

5- مبحث نوزدهم (صرفه‌جوئی در مصرف انرژی ) – ویرایش 1399

6- مبانی طراحی معماری *

7- جزئیات اجرائی ساختمان *

8- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت – ویرایش سوم ۱۳۹۹

 

تذکر:

1- در صورت تناقض بین مباحث مقررات ملّی ساختمان و سایر مدارك فنی و یا كتاب‌های راهنمای مباحث، مباحث مقررات ملّی ساختمان ملاك عمل خواهد بود.

* برای موارد ذكر شده منابع معتبر علمی و حرفه‌ای موردنظر بوده و منبع خاصی معرفی نمی‌گردد.

نمونه سوالات آزمون نظام مهندسی معماری

نظارت و اجرا و طراحی

برای دانلود نمونه سوالات آزمون نظام مهندسی معماری، صلاحیت های نظارت و اجرا و طراحی را به لینک زیر بروید

بودجه بندی سوالات نظارت و اجرا

بودجه‌بندی سؤالات نقش بسیار مهمی در برنامه‌ریزی مطالعاتی داوطلبان دارد. با آگاهی از تعداد سؤالات هر منبع، می‌توان مباحث را بر اساس اهمیت و میزان تأثیر آن‌ها در آزمون اولویت بندی کرد. این کار نه تنها باعث افزایش بازدهی مطالعه می‌شود، بلکه از اتلاف وقت روی مباحث کم اهمیت جلوگیری می‌کند و شانس موفقیت در آزمون را به میزان قابل توجهی بالا می‌برد.

سعی کنید در یک دوره در آزمون‌های نظارت و اجرا همزمان شرکت کنید.

بسیاری از داوطلبان تصور می‌کنند که شرکت در دو آزمون جداگانه نظارت و اجرا بار سنگینی به آن‌ها تحمیل می‌کند و با چالش بزرگی روبرو خواهند شد، به همین دلیل تصمیم می‌گیرند ابتدا در یک آزمون شرکت کنند و آزمون بعدی را به دوره بعد موکول کنند، اما این کار اتلاف وقت و انرژی است.

 

دلیل این توصیه ساده است: حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد منابع این دو آزمون مشترک هستند. یعنی وقتی برای یکی آماده می‌شوید، در واقع برای هر دو آماده شده‌اید. تنها تفاوت این است که شما چند مبحث بیشتر برای آزمون اجرا مطالعه می‌کنید، دیگر این فقط زمان آزمون‌ها در دو نوبت جداگانه برگزار می‌شوند، یعنی یا یکی صبح و دیگری عصر همان روز، یا در دو روز پشت سر هم.

بنابراین، وقتی برای آزمون نظارت آماده می‌شوید، هم‌زمان برای آزمون اجرا هم آماده هستید. کافی است هر دو را در یک دوره شرکت کنید تا در زمان صرفه‌جویی کنید، استرس را کاهش دهید و از مطالعه خود بیشترین بهره را ببرید.

در انتها لازم است نکات زیر درباره منابع آزمون ذکر شده را در نظر داشته باشید:

  • منظور از مباحث، مباحث مقررات ملی ساختمان است.
  • در صورت وجود تناقض بین مباحث مقررات ملی ساختمان و سایر مدارک فنی و یا کتاب‌های راهنمای مباحث، مباحث مقررات ملی ساختمان ملاک عمل است.
  • به غیر از ویرایش‌های گفته شده در مباحث مقررات ملی ساختمان، برای سایر مدارک و منابع فنی اعلام شده آخرین نسخه معتبر ملاک عمل است.
  • برای صلاحیت محاسبات، داشتن اطلاعات کافی از مبانی محاسبات سازه و تسلط بر روابط اساسی طراحی و تحلیل سازه‌ها ضروری است.
  • به همراه داشتن جداول پروفیل‌های فولادی ساختمانی در جلسه‌ آزمون ضروری است.
  • در صورت وجود راهنما برای مباحث مقررات ملی ساختمان، این راهنما نیز از مواد آزمون محسوب می‌شود.
  • در صورتی‌ که در مواد آزمون به آیین‌نامه بتن ایران “آبا ” اشاره شده باشد، ضوابط و مقررات مبحث نهم مقررات ملی ساختمان (طرح و اجرای ساختمان‌های بتن‌ آرمه) ویرایش ۱۳۹۹ ملاک عمل خواهد بود.

چرا موسسه خانه عمران را برای آمادگی آزمون معماری انتخاب کنید؟

بسیاری از داوطلبان تصور می‌کنند که آزمون نظارت و اجرای نظام مهندسی معماری یک آزمون ساده است و فقط نیاز به خواندن مباحث و مرور مطالب دارد. اما واقعیت این است که موفقیت در این آزمون فراتر از حفظ کردن قوانین و آیین‌نامه‌هاست. نکته کلیدی، درک عمیق مفاهیم، شناسایی نکات مهم و یادگیری تکنیک‌های مدیریت زمان در آزمون نظام مهندسی است مواردی که تنها با تجربه و راهنمایی یک مدرس حرفه‌ای می‌توان به آن‌ها دست یافت.

در مؤسسه ما، تدریس تنها محدود به روخوانی مباحث نیست. اساتید ما با سال‌ها تجربه در زمینه تدریس و تحلیل آزمون‌های نظام مهندسی گذشته، می‌دانند چطور مطالب گسترده را به‌صورت خلاصه و کاربردی ارائه دهند. آن‌ها کلیه تکنیک های آزمون نظام مهندسی را به شما آموزش می‌دهند، نکات کلیدی هر مبحث را برجسته می‌کنند و تکنیک‌هایی برای پاسخگویی سریع و دقیق به سؤالات نظام مهندسی در اختیار شما می‌گذارند.

با شرکت در دوره‌های آموزشی ما، آمادگی کامل برای موفقیت در آزمون نظام مهندسی معماری را خواهید داشت و می‌توانید مسیر حرفه‌ای خود را با اطمینان آغاز کنید.

تصویر عنوان توضیحات سبد خرید

دوره آمادگی آزمون پایه ۳ طراحی معماری نظام مهندسی

دوره آمادگی آزمون پایه ۳ طراحی معماری نظام مهندسی اگر

انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

دوره آمادگی آزمون پایه ۳ معماری نظارت و اجرا

ضرورت شرکت در دوره آمادگی آزمون پایه ۳ معماری نظارت

انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

نکات ضروری

مدیریت زمان یکی از مهم‌ترین مواردی است که در روزهای پیش از برگزاری آزمون نظام مهندسی باید تمرین کنید. برای این کار از خود آزمون بگیرید تا با نحوه مدیریت زمان در جلسه آشنا شوید. دیگر نکات ضروری که برای آزمون باید رعایت کنید شامل موارد زیر هستند:

  • روز قبل از آزمون میبایست کارت ورود به جلسه خود را از سایت دفتر مقررات ملی ساختمان پرینت بگیرید و در روز آزمون به همراه خود داشته‌ باشید.
  • آزمون‌ نظام مهندسی ساعت 8 صبح برگزار می‌شود؛ با این حال حدود 30 دقیقه‌ زودتر در محل آزمون حضور داشته‌ باشید.
  • روز قبل از برگزاری آزمون باید وسایل مورد نیاز شامل مداد نرم، تراش، دستمال کاغذی، ماشین حساب، خوراکی‌ شیرین و… را آماده کنید.
  • شب قبل از آزمون یک غذای سبک میل کنید تا خواب آرامی داشته باشید.
  • صبح روز آزمون‌ صبحانه مقوی میل کنید تا در حین پاسخ گویی به سوالات احساس ضعف نداشته باشید.
  • در جلسه آزمون حتما ساعت مچی و مقداری شکلات به همراه خود داشته باشه باشید. با توجه به اینکه بعد از شروع جلسه آزمون اجازه بلند شدن از سر برگه امتحانی نخواهید داشت.
  • در حین برگزاری آزمون از رد و بدل کردن وسایل مانند مداد، پاک کن و… خودداری کنید؛ زیرا به معنای تقلب است.
  • در جلسه آزمون ماشین حساب مناسب و سالمی را همراه خود داشته باشید.
  • پس از استقرار در حوزه آزمون بلافاصله مشخصات درج شده بر روی صندلی را به دقت بررسی کنید تا مغایرتی وجود نداشته‌ باشد.
  • پاسخ برگ را در طول آزمون پر کنید و از موکول کردن این کار برای آخر جلسه خودداری کنید؛ زیرا امکان کمبود وقت وجود دارد.
  • در جلسه آزمون ابتدا سوالات آسان ‌(جواب آن‌ها را می‌دانید) را پاسخ دهید؛ در مرحله بعدی سوالات دشوار و زمان گیر را حل کنید.

سوالات متداول آزمون نظام مهندسی عمران

آزمون نظام مهندسی در چه گرایش‌هایی برگزار می‌شود؟

سازمان نظام مهندسی این آزمون را در گرایش‌های عمران، معماری، شهرسازی، ترافیک و … برگزار می‌کند.

شرایط اصلی شرکت در آزمون نظام مهندسی چیست؟

گذشت حداقل 3 سال از دریافت مدرک کارشناسی و تحصیلات دانشگاهی مرتبط با آزمون از مهم‌ترین شرایط شرکت در این آزمون‌ها هستند.

منابع آزمون نظام مهندسی رشته معماری چه زمانی اعلام می شود؟

منابع این آزمون مدتی پیش از آغاز ثبت نام و یا همزمان با آغاز نام نویسی اعلام می شود که به محض اعلام شدن منابع در این مقاله اطلاع رسانی می شود.

برای قبولی در آزمون نظام مهندسی چه نمره‌ای را باید کسب کرد؟

با کسب نمره 50 درصد قبولی شما قطعی است؛ با این حال کسب نمره 48 تا 50 درصد به معنای قبولی مشروط خواهد بود.

آیا منابع و مواد آزمونی تمام دوره های آزمون نظام مهندسی یکسان است؟

همانطور که اشاره شده است، منابع آزمون در سال ۱۴۰۳ می تواند با توجه به انتشار اصلاحیه ها قوانین ملی ساختمان، تغییر کنند

چگونه می‌توانیم در آزمون نظام مهندسی موفق شویم؟

برای کسب نمره قبولی در این آزمون باید به مواردی مانند تهیه منابع ضروری، پشتیبانی آموزشی صحیح‌، تلاش مداوم و… اهمیت دهید.

در جلسه آزمون هر کتابی که بخواهیم،میتوانیم ببریم؟

بله هیچ محدودیتی از این بابت ندارید

اعتبار قبولی آزمون که مدتش سه ساله، از چه زمانی در نظر گرفته می شود؟ زمان آزمون یا زمان قبولی

این مدت از زمان قبولی درنظر گرفته می‌شود

آیا غیبت در ازمون پیامد منفی دارد؟

خیر پیامد منفی ندارد.

فرم مشاوره رایگان

مشخصات فردی(ضروری)
رشته تحصیلی(ضروری)
صلاحیت آزمون(ضروری)