سازه های فلزی رفتار مناسب تری در برابر نیروی زلزله از خود نشان می دهند. ولی به علت دقت کم در اجرا در اغلب مواقع سازه های فلزی در برابر زلزله آسیب پذیرتر نشان می دهند. و این دقت اجرا در اولین قدم مستلزم وجود نقشه های دقیق و هوشمندانه کارگاهی جهت ساخت و نصب قطعات است . نقشه های سازه ای بدون انجام مدل سازی سه بعدی انجام میگیرد، همه فایل های اجرایی را دارا نیست و دقت لازم را در اجرای سازه های فلزی ندارد. لذا برای این که در نزد مهندسین عمران و دیگر علاقه مندان، این دانش و آشنایی نرم افزاری و لمس تصویری از سازه های فلزی ارتقاء یابد، لزوم چنین دوره ای بیش تر احساس می گردد.
مزیت ها :
هر دانشجو و فارغ التحصیل رشته عمران که حتی ممکن است در شاخه اجرا هم نباشد میتواند با یادگیری این نرمافزار پس از طراحی سازه فلزی آنرا مدل سازی کند و با مدل سازی اتصالات به صورت سه بعدی از اجرائی بودن طرح خود قبل از آغاز مراحل ساخت مطلع گردد و در صورت نیاز طرح خود را بهینه و اصلاح کند. در ضمن با مدل سازی اسکلت، متره و برآورد دقیق متریال مورد نیاز سازه نیز در کسری از دقیقه و در هر مرحله از کار قابل دسترسی میباشد و میتوان برای خرید مصالح نیز از این برآورد استفاده نمود.
درباره نرم افزار TEKLA STRUCTURES بر اساس (XSTEEL) :
قوی ترین نرمافزار جهت مدل سازی سه بعدی سازه های فلزی و تهیه نقشه های کارگاهی. با اینکه میدانیم سازه های فلزی در برابر زلزله رفتار بهتری از خود نشان میدهند ولی متأسفانه در اغلب ویرانی های پس از زمین لرزه ها مشاهده میشود که سازه های فلزی بیشتر از سازه های بتنی آسیب میبینند، عوامل مختلفی در این راستا قابل بررسی است که باید به صورت فنی و دقیق کارشناسی گردد ولی یکی از عوامل مهم در این حوادث نبود نقشه های دقیق برای اجرای اسکلت های فلزی است به طوریکه اگر فرض کنیم که سازه با رعایت تمامی موارد و رواداری های آییننامه ای طراحی گردد به هر حال باید با زبان نقشه آماده اجرا گردد در بسیاری از موارد در سازه های فلزی به ظاهر کم اهمیت که متأسفانه مسکونی هستند و به هر حال در آن ها جان انسان با امنیت آن ها رابطه مستقیم دارد برای اجرا مستقیماً از نقشههای سازه ( مهندسی ) استفاده میشود که با توجه به ناکافی بودن اطلاعات آن ها در حین روند اجرای اسکلت فلزی موارد اجتناب ناپذیری ایجاد میگردند که باعث آسیب پذیرتر شدن سازه میشود
به عنوان مثال ساده یک تیر در دهانه مشخص در نقشه سازه در همه طبقات با یک طول ساخته میشود در صورتی که با توجه به لاغر شدن محتمل مقطع ستون در طبقات بالا نیاز است طول تیر متناسب با وضعیت موجود بلندتر گردد و یا در تغییر ارتفاع و عرض دهانه های بادبندی ممکن است طول جوش مورد نیاز بین المان بادبند و گاست بادبند لحاظ نگردد، این موارد و موضوعات دیگری از این قبیل سبب می شود سازه ای که با دقت بسیار خوبی طراحی و محاسبه شده است با شرایط نامطلوبی اجرا گردد هر چند تیم سازنده از مهارت خوبی برخوردار باشد. در این شرایط شایسته است برای جلوگیری از ایجاد این مشکلات حتماً قبل از اجرای اسکلت فلزی، نقشه های کارگاهی دقیقی از سازه تهیه شود و پس از تأیید مشاور پروژه برای اجرای آن مورد استفاده قرار گیرد که به طور حتم اگر نرم افزاری این کار را به صورت سه بعدی و با در نظر گرفتن تمامی اتفاقات اجرائی در هنگام ساخت و نصب انجام دهد کمک شایانی به کیفیت اجرای پروژه و نیز استحکام سازه خواهد نمود که انجام این کار در این نرم افزار کاملاً امکان پذیر است. به طور کلی میتوان گفت که در این نرم افزار اسکلت سازه به طور کامل همراه با تمامی جزئیات و اتصالات در نرمافزار به صورت سه بعدی و مجازی با مقیاس یک به یک ساخته و نصب میگردد سپس از سازه ای که بدون هیچ مشکلی نصب شده است نقشه گرفته می شود حالا با این شرایط تمامی المان ها در جانمایی خود با رعایت همه رواداری های مورد نظر طراح سازه نصب خواهد شد و بسیاری از نقاط ضعف سازه از بین خواهد رفت.
نظرات کاربران
بدون نظردیدگاهی بنویسید: