
دوره آنلاین محاسبات تقریبی ابعاد سازه یا محاسبات سرانگشتی ساختمان
محاسبات تقریبی ابعاد سازه یا محاسبات سرانگشتی ساختمان یکی از مهارتهای مهم مهندسی است که با استفاده از آن میتوان ابعاد مقاطع ساختمانی را تخمین زد. این رویکرد تابع یکسری ضوابط آئین نامهای و معادلات ریاضی است که به مسئولین اجرایی کمک میکند تا بتوانند فارغ از تحلیلهای نرمافزاری، از قضاوت مهندسی و دید اجرایی خود استفاده کنند. مهندسان بارها در پروژههای ساختمانی با مسائلی روبرو شدند که دانش کارگاهی آنها را به چالش کشیده است؛ در این مواقع است که محاسبات تقریبی سازه میتواند حکم برگ برنده را برای آنها ایفا کند.
ضرورت شرکت در دوره محاسبات سرانگشتی ساختمان
هیچ چیز بدتر این نیست که در کارگاه ساختمان، یک مدیر پروژه، مهندس اجرایی یا سرپرست کارگاه، نتواند از علم مهندسی خود برای تحلیل رفتار ساختمان استفاده کند. هر چقدر هم پروژه مذکور مملوء از انواع و اقسام نقشههای سازه و محاسبات باشد، ولی آنچه برای یک مسئول اجرایی باقی میماند، قضاوت مهندسی است! این همان چیزی است یک مهندس کاربلد را از یک مهندس مبتدی جدا میکند.
اگر برای اولین بار وارد کارگاه ساختمانی شوید، خواهید فهمید که دانش مهندسی برای برطرف کردن مشکلات و ارائه راهکارهای اصولی برای اجرای هر بخش از ساختمان، تا چه اندازه با اهمیت است. از کارگر گرفته تا کارفرما همه به شما نگاه میکنند، برای آنها مهم نیست شما از چه دانشگاهی مدرک گرفتهاید و چقدر افتخارات علمی دارید، آنها برای هر چالش یک راهکار اجرایی از شما میخواهند.
بنابراین، شرکت در دوره آموزش محاسبات سرانگشتی ساختمان یک ضرورت است! زیرا پروژههای ساختمانی با تمام پیچیدگیهایی که دارند، به افرادی نیاز دارند که بتوانند امور اجرایی را به سَر منزل مقصود برسانند. یک مسئول اجرایی باید بتواند ابعاد ستونها و تیرها را به صورت دستی تخمین زده و حتی بتواند جزئیات اجرایی اعم از تعداد پیچها یا طول جوش را حدث بزند. درحقیقت، تمامی موارد اجرایی در نقشههای سازه و معماری قید نشدهاند و بسیاری از موارد نیاز به دانش محاسبات تقریبی سازه دارند.
مزایای شرکت در دوره محاسبات تقریبی ابعاد سازه
محاسبات سرانگشتی ساختمان شامل حداقلهای لازم برای ورود به عرصه محاسبات سازه است. درحقیقت، محاسبات تقریبی حکم یک مهارت کارگاهی – تجربی را ایفا میکند که در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ارائه نمیشود! محاسبات سرانگشتی براساس سالها تجربه مهندسین در پروژههای مختلف ساختمانی به دست آمده است و آموزش آن برای رشد و ارتقاء دانش مهندسین و مسئولین اجرایی امری شایسته است.
شرکت در دوره محاسبات سرانگشتی ساختمان به دانش پژوهان کمک میکند تا دید مهندسی خود را افزایش دهند و با اعتماد به نفس بیشتری وارد کارگاه ساختمانی شوند. شرکت کنندگان از سیر تا پیاز محاسبات تقریبی ابعاد سازه را به صورت علمی و اصولی فرا میگیرند، به طوری که در پایان دوره به راحتی میتوانند محاسبات تقریبی سازههای بتنی و فولادی را انجام دهند. تمام سَرفصلهایی این دوره کاملاً اصولی بوده و به شکلی تجربی و کاربردی تدوین شدهاند تا هرگونه نیاز افراد در کارگاه را برطرف کنند.
از فواید عمده کلاس محاسبات سرانگشتی میتوان به پیشرفت شغلی اشاره کرد. هرچه بتوانید با دانش بیشتر در محیطهای کارگاهی حضور یابید، میتوانید آینده شغلی خوبی برای خود متصور شوید. همینکه کارفرمایان احساس میکنند شما میتوانید از مهارت و ترفندهای مهندسی در پیشبرد اهداف پروژه استفاده کنید، در پروژههای بعدی خود نیز روی شما حساب ویژهای باز میکنند. در حقیقت، محاسبات تقریبی سازه پُلی برای رسیدن به آینده شغلی مناسب است.
در دوره محاسبات سرانگشتی (تقریبی ابعاد سازه) چه سرفصل هایی تدریس می شود؟
در دوره محاسبات سرانگشتی (تقریبی ابعاد سازه) به مباحثی نظیر بارهای وارد بر ساختمان، انواع تحلیل های تقریبی، تخمین ابعاد و مقادیر، جزئیات اجرایی، ضوابط آئیننامهای پرداخته می شود که در ادامه، هر یک از موارد دقیقتر تشریح میشوند.
- بارهای وارد بر ساختمان
- معرفی بارهای وارد بر ساختمان(ثقلی، جانبی)
- چگونگی توزیع المان های باربر در پلان و ارتفاع
- توزیع نیروی جانبی بین المانهای باربر جانبی و ثقلی
- تعیین بار به روش مساحت سهمیه (تیر و ستون) و محاسبه بار سازه (ثقلی و جانبی) به روش تقریبی
- انواع تحلیلهای تقریبی
- تحلیلهای تقریبی برای بارهای ثقلی
- تحلیلهای تقریبی برای بارهای جانبی
- تخمین ابعاد و مقادیر
- حدس اولیه مقاطع فولادی و طراحی اولیه
- طراحی تیر، ستون، مهاربند، تیر نعل
- تعیین ابعاد اولیه تیر و ستونهای بتنی و تعیین ضخامت دالها و دیوارها با روابط تقریبی
- روابط تقریبی محاسباتی تعداد پیچها در حالات مختلف بارگذاری و روابط تقریبی محاسباتی طول جوش در حالات مختلف بارگذاری
- جزئیات اجرایی
- جزئیات اجرایی اتصالات فولادی و ضوابط لرزهای
- جزئیات اجرایی اعضای بتنی و ضوابط لرزهای
- ضوابط آئیننامهای
- تبدیلات و ضوابط آئیننامهای به همراه حل مثال تقریبی تحلیل ساختمانهای فولادی در محاسبات سر انگشتی
- تبدیلات و ضوابط آئیننامهای به همراه حل مثال تقریبی تحلیل ساختمانهای بتنی در محاسبات سر انگشتی
سوالات متداول
مخاطبان اصلی این دوره چه کسانی هستند؟
به مهندسان مجری، سرپرستان کارگاه و مدیران پروژه جهت ورود به حوزه محاسبات سازه و یا رسیدن به ادبیات مشترک با مهندسان محاسب و نیز تقویت قضاوت مهندسی، شرکت در این دوره توصیه میگردد.
دانشجویان و مهندسان معمار که در حوزه نقشهکشی و ترسیم نقشههای فاز ۱ و فاز ۲ معماری فعال هستند، لازم است که حداقل هایی از محاسبات سازه جهت برآورد حدودی ابعاد تیرها در پلان معماری بدانند، لذا شرکت در دوره محاسبات تقریبی ابعاد سازه به این گروه توصیه می شود.
دانشجویان و مهندسان عمران که می خواهند در حوزه محاسبات سازه وارد شوند و میخواهند با نرم افزار Etabs به محاسبات سازه های ساختمانی بپردازند، نیاز هست که حدس اولیه ای از ابعاد سازه داشته باشند که برای این منظور نیز، شرکت در دوره محاسبات تقریبی ابعاد سازه توصیه می شود.
مهندسان محاسب سازه جهت کنترل حدودی طراحی های انجام شده توسط کارشناسان نیاز به دانشی دارند که بتوانند برآوردی از حدود ابعاد سازه داشته باشند، برای این منظور توصیه می شود دوره محاسبات تقریبی ابعاد سازه را شرکت نمایند.
آیا برای شرکت در دوره آموزش محاسبات سرانگشتی ساختمان نیاز به پیشنیاز است؟
برای شرکت در این دوره، آشنایی اولیه با محاسبات ساختمان ضروری است.
آیا برای شرکت در دوره آموزشی گواهینامه ارائه میشود؟
بله، طبق ضوابط مؤسسه، برای دریافت گواهینامه، بایستی ۷۰ درصد ساعات آموزشی را حاضر باشید، ولی بر اساس استعلام از مدرس، اعلام شده است که در صورت غیبت بیش از ۱۰ درصد ساعات آموزشی، مطالب زیادی از دست میرود. در انتهای دوره، آزمون کتبی برگزار میشود و در صورت به دست آوردن نمره قبولی، گواهینامه با گریدهای مختلف A+، A، B، C ارائه میشود.
مدرس این دوره آموزشی چه کسی است؟
مدرس این دوره، مهندس امیر طهماسبی است. ایشان دارای مدرک کارشناسی مهندسی عمران – عمران و کارشناسی ارشد زلزله است. مهندس طهماسبی بیش از ۱۵ سال سابقه حرفهای در طراحی، نظارت و اجرا دارد.
دوره های مرتبط
همزمان یا پس از گذراندن این دوره پیشنهاد میکنیم که دوره های زیرا هم بگذرانید
آمادگی آزمون پایه۳ عمران – محاسبات
نظرات کاربران
بدون نظردیدگاهی بنویسید: