روش تضمینی قبولی در آزمون محاسبات عمران
زمان برگزاری آزمون پایه 3 محاسبات
زمان برگزاری آزمون پایه 3 نظام مهندسی صلاحیت محاسبات عمران معمولاً بر اساس تقویم آموزشی و سیاستهای نظام مهندسی تعیین میگردد و ممکن است از یک سال به سال دیگر تغییر کند. این آزمون در سال 1402 در تاریخ 29 اردیبهشت ماه و 21 مهر ماه برگزار گردید ولی با توافقات صورت گرفته برای سالهای پیشرو، برای سه نوبت برگزاری سالانه پیشبینی شده است.
منابع آزمون نظام مهندسی رشته عمران (محاسبات)
- مبحث ششم ( بارهای وارد بر ساختمان )
- مبحث هفتم (ژئوتکنیک و مهندسی پی )
- مبحث هشتم ( طرح و اجرای ساختمان با مصالح بنایی )
- مبحث نهم ( طرح و اجرای ساختمان های بتن آرمه )
- مبحث دهم ( طرح و اجرای ساختمان های فولادی )
- آئین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله ( استاندارد ۲۸۰۰ )
- استاتیک، مقاومت مصالح و تحلیل سازه ها ( در حد اطلاعات دانشگاهی )
- مکانیک خاک – گود برداری – پی سازی و سازه های نگهبان
بودجه بندی سوالات آزمون پایه 3 محاسبات
بودجه بندی سوالات آزمون پایه 3 محاسبات عمران معمولاً از فلسفه یکسانی پیروی می کند که با توجه به اهمیت و میزان کاربرد مباحث برای مهندسان محاسب تعداد سوالات از مباحث، فصول و بندهای مختلف متفاوت است. بر این اساس و طبق بررسی انجام شده توسط تیم محاسبات دپارتمان سازه خانه عمران مباحث فولاد، بتن، بارگذاری و استاندراد 2800 از سهم بیشتری در آزمون محاسبات برخوردار هستند.
پروانه پایه 3 نظام مهندسی صلاحیت محاسبات عمران مناسب چه کسانی است؟
سازمان نظام مهندسی راه و ساختمان در راستای تضمین کیفیت خدمات مهندسی و حفاظت از منافع مردم، مدارک و مجوزهای مختلفی را برای فعالیت حرفه ای و استاندارد مهندسی تعریف کرده است. یکی از این مجوزها، پروانه صلاحیت محاسبات سازه در رشته مهندسی عمران میباشد.
پروانه محاسبات رشته عمران به مهندسانی داده می شود که :
- مدرک تحصیلی مرتبط حداقل کارشناسی در رشته مهندسی عمران داشته باشد.
- برای شرکت در آزمون نظام مهندسی، از زمان فارغ التحصیلی آنها سه سال گذشته باشد.
- آزمون مربوط به این پروانه را با موفقیت پشتسر گذاشته باشد.
البته محدودیت هایی برای فعالیت های مهندسی با این پروانه وجود دارد ؛ برای مثال پروژه هایی با متراژ بزرگتر ، ساختمانهایی با طبقات بالاتر و پیچیده تر ، برج ها و یا پلهای معلق به مهندسان دارای پروانه با پایههای بالاتر مانند پایه 1 یا پایه 2 تعلق می گیرد که آن هم پس از گذشت چند سال و کسب تجربه کافی در پروانه پایه 3، به ترتیب به پایه 2 و پایه 1 تبدیل می گردد.
اگر شما قصد گرفتن پروانه محاسبات را دارید، بهتر است در ابتدا اطلاعات خود را از طریق سازمان نظام مهندسی به روز رسانی نمایید.
چه کسانی نمی توانند در آزمون پایه 3 محاسبات شرکت کنند؟
مهندسانی که سه سال از زمان فارغالتحصیلی آنها سپری نشده باشد و یا هنوز تجربه کافی در این زمینه کسب نکرده اند، نمی توانند برای اخذ پروانه اقدام کنند.
پروانه پایه 3 محاسبات عمران نظام مهندسی مناسب چه کسانی نیست ؟
برخی از دلایلی که ممکن است اخذ این پروانه برای برخی از افراد نامناسب باشد، عبارتند از :
عدم علاقه به محاسبات فنی و دقیق: اگر فردی به انجام محاسبات دقیق و فنی علاقهمند نیست یا در آن مهارت ندارد، ممکن است کار با پروانه پایه 3 محاسبات برای او مناسب نباشد.
کمبود دانش و مهارتهای تخصصی مرتبط: افرادی که در درک مفاهیم ریاضی و فیزیک و همچنین اصول محاسبات سازهای ضعف دارند، ممکن است در این حوزه با چالش مواجه شوند. البته اگر علاقه کافی به یادگیری و تقویت پایه دانش مهندسی باشد، این ضعف قابل جبران است.
دپارتمان سازه و ژئوتکنیک خانه عمران، فرصت بهبود و رشد دانش و مهارت مهندسان عمران
عدم تمایل به مسئولیتپذیری: محاسبات عمران نقش کلیدی در ایمنی و پایداری سازهها دارد. افرادی که تمایل ندارند مسئولیتهای سنگینی را به عهده بگیرند، ممکن است با این نوع وظایف ارتباط نگیرند.
ترجیح دادن کارهای اجرایی به جای کارهای دفتری:مهندسینی که تمایل دارند بیشتر کارهای اجرایی انجام دهند و در محیطهای دفتری کمتر فعالیت داشند ، ممکن است ترجیح دهند به جای کارهای محاسباتی، در نقشهای دیگری مانند نظارت ایفای نقش کنند.
عدم توانایی در دنبال کردن نکات فنی بهروز شده و استاندارد ها:
محاسبات عمران دائماً در حال تغییر و بهروزرسانی است. افرادی که نمیتوانند خود را با جدیدترین استانداردها و روشها بهروز نگه دارند، ممکن است در این زمینه کارآمد نباشند.البته تجربه نشان داده است که تمام موارد بالا ممکن است به دلیل نداشتن اعتماد به نفس در فهم مطالب پایه مهندسی عمران رخ دهد.
مثلا مهندسی که درک عمیقی از مطالب پایه مانند استاتیک، مقاومت مصالح ، تحلیل سازه ، بتن و فولاد نداشته باشد، تصور می کند به محاسبات علاقه مند نیست یا شاید همیشه با این چالش روبرو خواهند بود که آیا می تواند در پروژه های محاسبات مانند موقعیت های اجرایی موفق باشد یا خیر
شرکت در دوره های آموزشی خانه عمران و مشورت با مشاوران موسسه جهت انتخاب درست دوره ها با هدف فهم مطالب پایه ای رشته عمران می تواند این چالش را برای همیشه از ذهن شما پاک کند.
درصد قبولی شرکت کنندگان در آزمون پایه 3 محاسبات چقدر است؟
درصد قبولی در آزمون پایه 3 محاسبات نظام مهندسی در ایران ممکن است هر ساله تغییر کند. این درصد وابسته به تعداد کل شرکتکنندگان، تعداد قبولشدگان و میزان سختی سوالات تغییر میکند.
نکته قابل توجه این است که آمار قبولی در این آزمون در مقایسه با آزمون های دیگر نظام مهندسی بسیار پایین است که باعث یاس و ناامیدی بسیاری از مهندسین برای شرکت در این آزمون می شود.
یکی از دلایل، توقعات غیرواقعی از سطح دشواری این آزمون و به تناسب آن مطالعه ناکافی برای موفقیت در این آزمون می باشد . بسیاری از مهندسان با انگیزه بالا شروع به مطالعه میکنند و پس از گذشت زمانی کوتاه اشتیاق خود را برای مطالعه از دست میدهند. چون منابع انتخابی نتوانسته ارتباط آنها را با دروس تخصصی عمران، بعد از سالها برقرار کند؛ پس انتخاب درست منابع آموزشی برای موفقیت در این آزمون حائز اهمیت است.
در نهایت به طور تقریبی درصد پذیرفتهشدگان در این آزمون در سالهای گذشته کمتر از 5 درصد بوده است. اما در خصوص پذیرفتهشدگانی که در دوره های آمادگی آزمون خانه عمران شرکت کردهاند این نتیجه به حدود 30 درصد میرسد.
جلسه آزمون پایه 3 محاسبات چگونه است؟
آزمون پایه 3 محاسبات نظام مهندسی در رشته عمران یکی از آزمونهای بسیار مهم می باشد که معمولاً در جلسهای با ساختار خاص و به صورت کتاب باز برگزار میگردد.
اگرچه جزئیات آزمون ممکن است در طول زمان تغییر کند، اما به طور کلی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- این آزمون معمولاً در سازمانهای آموزشی یا مراکز آزمون معتبر برگزار میشود.
- این آزمون معمولاً جمعه ها صبح رأ س ساعت 8:00 برگزار می گردد، اما جزییات برگزاری ممکن است بسته به تصمیمات نظام مهندسی تغییر کند.
- تعداد سوالات آزمون60 تا و مدت پاسخگویی به سوالات 240 دقیقه می باشد .
- سوالات آزمون به صورت چهارگزینه ای طرح می شوند.
- این آزمون دارای نمره منفی است و به ازای هر 3 پاسخ نادرست یک پاسخ درست از بین می رود.
- در این آزمون استفاده از ماشین حساب مجاز است اما استفاده از وسایل الکترونیکی مانند تلفنهای همراه ممنوع می باشد.
چگونه می توانیم در آزمون پایه 3 محاسبات قبول شویم؟ مسیر قبولی آزمون پایه 3 محاسبات چیست؟
برای قبولی در آزمون محاسبات نظام مهندسی رشته عمران، فهم اساسی دروس تخصصی ، مهارت در حل مسائل و تسلط در روش های تستی از اهمیت بالایی برخوردار هستند .با توجه به اینکه مدت زمان فارغ التحصیلی تا آزمون محاسبات بیشتر از 3 سال است ،اکثر داوطلبین پس ازگذشت مدت زمانی کوتاه، به دلیل فراموشی مطالب، انگیزه خود را برای مطالعه از دست می دهند و یا بعد از عدم قبولی در اولین آزمون ناامید میشوند.
لذا باید از روش هایی استفاده کرد که یک داوطلب آزمون محاسبات، کل مسیرمطالعه را با انگیزه و با پشتکار بالا و بدون ناامیدی تا کسب نتیجه قبولی طی نماید.شرکت در کلاسها و دورههای آمادگی آزمون موسسات و مراکز معتبر آموزشی، مشاوره با اساتید متخصص و افرادی که توانسته اند در این آزمون نمره قبولی کسب کنند، اولین مرحله است که می تواند در موفقیتتان نقش به سزایی داشته باشد.
معتبرترین مرکز آموزش آمادگی آزمون پایه 3 محاسبات کجاست؟
برای تعیین معتبرترین مراکز آموزشی برای آمادگی آزمون پایه 3 محاسبات عمران نیاز به تحقیق و بررسی دقیق و با وسواس است. بهترین راهها برای پیدا کردن معتبرترین مراکز آمادگی آزمون عبارتند از:
- افرادی که اخیراً در این دورهها شرکت کردهاند یا آزمون را پشت سر گذاشته اند، میتوانند تجربیات خود را با شما به اشتراک بگذارند.
- با مراجعه به وبسایتهای مرتبط با مهندسی عمران و آزمونهای نظام مهندسی میتوانید نظرات و بازخوردهای مفیدی را مشاهده نمایید.
- سوابق آموزشی ، تحصیلی و حرفهای مرکز و اساتید میتواند نشاندهنده کیفیت آموزش در مرکز مورد نظر باشد.
روش های شرکت در دوره های آمادگی آزمون پایه 3 محاسبات چگونه است؟
امکان آموزش حضوری، آنلاین و آفلاین برای آمادگی آزمون محاسبات نظام مهندسی وجود دارد.
البته با توجه به منطقه جغرافیایی، زمان و شرایط، این امکانات ممکن است تغییر کنند. در آموزش حضوری، شما مستقیماً به کلاس میروید و با استاد و دیگر مهندسین تعامل دارید. این روش برای کسانی است که ترجیح میدهند به طور مستقیم در محیط کلاسی حضور داشته باشند و از تعاملات چهره به چهره بهرهمند شوند.
دوره آموزشی ویژه آمادگی آزمون پایه 3 محاسبات عمران
آموزش آنلاین برای کسانی که به دلایل مختلف نمیتوانند به کلاس حضوری بروند، بسیار مفید است. چون آنها در پشت سیستم خود در هرجایی که می خواهند می توانند در کلاس به صورت زنده حضور داشته باشند.
آموزش آفلاین به صورت محتوای ضبط شده، مانند ویدئوها، فایلهای صوتی یا محتواهای الکترونیکی دیگر ارائه میشود که دانشپذیران میتوانند در زمان مناسب خود از آنها بهره ببرند.
ظرفیت مجاز برای کار ویژه مهندسان دارای پروانه پایه 3 محاسبات چگونه است؟
ظرفیت کاری برای مهندسان دارای پروانه نظارت و اجرا یا محاسبات در ایران بر اساس مقررات سازمان نظام مهندسی راه و ساختمان تعیین میگردد. مهندسان با پروانه پایه 3 در هر سال میتوانند مسئولیت محاسبات مقدار معینی از متراژ ساختمانی را بر عهده بگیرند. این ظرفیت بر اساس جداول و ضوابطی است که سازمان نظام مهندسی تعیین میکند و ممکن است بر اساس شرایط خاصی مانند کمبود یا اشباع مهندسان در استان های مختلف متفاوت باشد.
ظرفیت کاری برای مهندسان پایه 3 به طور معمول کمتر از پایههای 1 و 2 است و برای مهندسین پایه 3 مشارکت در پروژههایی با مقیاس کوچکتر یا با پیچیدگی کمتر طراحی شده است. این پروژه ها میتواند شامل ساختمانهای مسکونی کوچک، تجاری و یا اداری با محدودیتهایی از نظر تعداد طبقات یا متراژ باشند.
مزیت پروانه پایه 3 محاسبات نسبت به سایر پروانه های نظام مهندسی چیست؟
بزرگترین مزیت مهندسان دارای پروانه محاسبات این است که در مدت زمان کوتاهی درگیر پروژه هستند. آنها می توانند با داشتن یک سیستم در چند روز، تحلیل و طراحی یک پروژه را با کمک نرم افزار به اتمام برسانند و کار خود را تحویل دهند و در مراحل دیگر فقط در صورت نیاز و یا با توجه به در خواست مالک، ناظر و مجری برای ارائه خدمات حاضر شوند .
مزیت دیگر پروانه محاسبات، ورود راحت تر به پروژه های عمرانی است.کار کردن با پروانه محاسبات نسبت به پروانه های نظارت و اجرا نیازمند تجربه کاری زیاد نیست، برای مثال یک مجری باید مسلط به صفر تا صد اجرا و همچنین مسلط به فوت و فن مسائل حقوقی و ضوابط ساخت و ساز شهری و …باشد ولی یک مهندس دارای پروانه محاسبات با سابقه کم می تواند با دغدغه کمتر در پروژه ها ورود کند.
همچنین مسئولیتهای مرتبط با پروژههایی که مهندسین پایه 3 محاسبات میتوانند بر عهده بگیرند با توجه به مشکلات اجرایی در کشور معمولاً کمتر از مهندسین با مسِئولیت نظارت و اجرا می باشد .
درآمد پروانه پایه3 محاسبات چقدر است؟
درآمد پروانه پایه محاسبات در نظام مهندسی با توجه به پایین بودن تعداد مهندسین محاسب بالاتر از درآمد مهندسین دارای پروانه نظارت و اجرا در نظر گرفته شده است . البته این موضوع ممکن است با توجه به عوامل مختلف متغیر باشد. برخی از این عوامل عبارتند از:
مکان جغرافیایی: شهرها و مناطق مختلف میتوانند بازار کار متفاوتی داشته باشند و درآمدها میتوانند بر این اساس دارای نوسان باشند.
تجربه و مهارت: افراد با پروانه های پایه 2 و 1 معمولاً قادر به انجام پروژههای بزرگتر و پیچیدهتری هستند که این موضوع میتواند درآمد بیشتری به همراه داشته باشد.
تعداد پروژهها: درآمد ناشی از پروانه پایه 3 محاسبات بستگی به تعداد پروژههایی دارد که فرد قادر به جذب و انجام آنهاست.
تعرفههای نظام مهندسی: نظام مهندسی ممکن است تعرفههای مشخصی برای انجام خدمات مهندسی تعیین کند که دارندگان پروانه باید آن را رعایت نمایند.
پروانه پایه3محاسبات صلاحیت فنی کدام نوع طراحی های سازه است؟
پروانه پایه 3 محاسبات در نظام مهندسی اجازه فعالیت در حوزههای مشخصی از طراحی سازه را به مهندسان میدهد. این صلاحیتها بر اساس آییننامهها و مقررات نظام مهندسی مشخص میشوند و ممکن است با تغییرات قوانین دستخوش تغییراتی شوند. اما به طور کلی، مهندسان دارای پروانه پایه 3 محاسبات معمولاً میتوانند در محاسبه و تحلیل پروژههایی با مقیاس کوچکتر و با پیچیدگی کمتر نسبت به پروژههایی که نیازمند پایههای بالاتر هستند، فعالیت کنند.
دیدگاهتان را بنویسید