سیمان هم «سلطان» پیدا کرد
با اختصاص مجدد سهمیه برق به صنایع سیمان و فعالیت کارخانههای تولید کننده با صد درصد ظرفیت از ساعت ۲۴ الی ۸ صبح و ۳۰ درصد ظرفیت در روز، بین دو تا سه هفته زمان برای تعادل قیمت سیمان لازم است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان صنعت سیمان در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب، به عرضه سیمان در بورس هم اشاره کرده و درخصوص فرایند آن گفته است:«همه افراد دارای کد بورسی میتوانند دست کم ۱۰ تن سیمان خریداری کنند اما به دلیل ماهیت سیمان هنوز قیمتگذاری سنتی سیمان در بازار وجود دارد.»
بر اساس این خبر و طبق اعلام «سیدجواد جهرمی» معاون بورس کالا هماکنون ۴۴ شرکت سیمانی در بورس کالا پذیرش شدهاند که این تعداد ۷۰ درصد ظرفیت تولید سیمان کشور را در اختیار دارند. اما منافع ۳۰ درصد باقی مانده به اندازهای است که نمیخواهند وارد بورس شوند و رفتار متناقض وزارت صمت در این زمینه نیز به عدم حضور سی درصد شرکتهای مورد اشاره دامن زده است.»
همچنین رئیس انجمن تولیدکنندگان صنعت سیمان ـ دو شب قبل در یک برنامه تلویزیونی از وجود۳۰ نفر واسطه سیمان که مصرف کننده و تولیدکننده را نابود کردهاند صحبت کرد. به گفته جماران، این عده بیش از ۱۵ سال است که بازار سیمان را در دست دارند و احتمالا گرانی سیمان نیز مانند بسیاری از گرانیهای دیگر حاصل فعالیت این سلاطین است!
70 درصد سیمان خریداری شده در یک سال گذشته در اختیار 15 نفر در کشور بوده است!
سیمان 16 هزار تومانی را به مصرف کننده 60 هزار تومان فروختند.
ما به عنوان صنعت و طبق قانون، اجازه خرده فروشی نداریم و باید به صورت عمده سیمان بفروشیم؛ حذف واسطهها (بخوانید سلاطین سیمان!) وظیفه وزارت صمت و زیرمجموعه های وزارت صمت است.
جمارانیان، رئیس انجمن صنفی صنعت سیمان
دیدگاهتان را بنویسید