از مالیات تا مصادره، سرنوشت خانههای خالی در جهان
بررسیهای صورت گرفته توسط خبرگزاری تسنیم حاکی است در کشورهای مختلف برخوردهای جدی و سختگیرانهای نسبت به خانههای خالی صورت میگیرد.
طبق تعاریف بین المللی، خانههای خالی به خانهای با بیش از 6 ماه عدم سکونت اطلاق میشود. برخی از کشورهای توسعه یافته همچون کانادا، استرالیا، فرانسه و انگلستان اخذ مالیات بر خانههای خالی را چندین سال است اجرایی کرده و موفق شدند به شکل قابل توجهی بازار مسکن خود را از نوسانات کاذب، سفتهبازی و احتکار ایمن کنند. در شهر ونکوور کانادا که یکی از پیشتازان عرصه اخذ مالیات بر خانه خالی بوده ، با اجرای این قانون از سال 2017، از یک سو 30 درصد از خانههای خالی این شهر کاهش یافته و از سوی دیگر از محل درآمد این پایه مالیاتی سالیانه 39 میلیون دلار درآمد را برای دولت به ارمغان آمده است. طبق اعلام دولت کانادا، این درآمد صرف ساخت 114 هزار مسکن برای افراد کمبضاعتی که توانایی مالی برای خرید خانه ندارند، شده است.
در دو کشور کانادا و استرالیا سامانهای برای اخذ مالیات از خانههای خالی ایجاد شده که شهروندان این کشورها موظفند اطلاعات مورد نیاز را در این سامانه وارد کنند. این اطلاعات شامل مواردی مانند کد، آیدی، اطلاعات تماس، مشخص نمودن محل اقامت اصلی و تعیین وضعیت تمام املاک تحت تملک افراد است.
همچنین طبق گفته حسین عبداللهی کارشناس مسکن،در کشور تایوان هر 1 درصد مالیات بر خانههای خالی 4 تا 8 درصد در کاهش قیمت املاک موثر بوده است.
کاهش 13 درصدی واحدهای مسکونی در سال2019 در فرانسه نیز حاصل اخذ مالیات بر خانههای خالی بوده است و این تجربه مثبت برای فرانسویان، حتی اکنون دولتمردان فرانسه را به این فکر انداخته که حتی خانههایی که بیشتر از 18 ماه خالی باشند را به نفع بیخانمانها و کسانی که به خانۀ ارزان احتیاج دارند، ضبط کنند.
دیدگاهتان را بنویسید